to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:04 | 07.02.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η απόφαση για τις εκλογές θα ληφθεί με καθαρά πολιτικούς όρους, όχι τεχνικούς (βίντεο)

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Οι ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σχέδιο νοθείας στις εκλογές είναι απαράδεκτοι, αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής, ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1


Tα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και την Δώρα Αναγνωστοπούλου:

Η απόφαση για τις εκλογές θα ληφθεί με καθαρά πολιτικούς όρους, όχι τεχνικούς. Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Οι ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σχέδιο νοθείας στις εκλογές είναι απαράδεκτοι, αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα. Εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για 1η φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις σε παιδεία, υγεία, Αυτοδιοίκηση. Η Νέα Δημοκρατία από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1/5 που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων, από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην υγεία. Η υποκρισία έχει & τα όριά της.

Αυτή η Κυβέρνηση έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις μεγάλες προκλήσεις. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, έλυσε με εθνικά επωφελή τρόπο την ιστορική εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Τώρα προέχει η υλοποίηση των θετικών μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)