to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 27.02.2022

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος»

«Μόνη απάντηση στις εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία είναι η ενεργητική καταδίκη του πολέμου και η άσκηση πίεσης για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην «Αυγή της Κυριακής», τονίζοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας».


«Η επιλογή της κυβέρνησης είχε διαφανεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν έγινε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 15%. Κορυφώθηκε όμως αυτή η ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ με την πεισματική άρνησή της να παρέμβει για την στήριξη της κοινωνίας και την ρύθμιση των αγορών όταν, από το καλοκαίρι του 2021, το φαινόμενο των ανατιμήσεων έγινε πλέον ορατό στο σύνολο της οικονομίας» τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, ξεπούλησε τα δίκτυα διανομής και έδωσε το σύνθημα για ένα γενικευμένο πάρτι κερδοσκοπίας» επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης.

«Η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει διέξοδος και περιλαμβάνει μέτρα σε τρεις κατευθύνσεις: στήριξη, ελάφρυνση, ρύθμιση» ξεκαθαρίζει ο Αλ. Χαρίτσης.  «Δυστυχώς η ΝΔ επιλέγει να σπαταλήσει τα δημοσιονομικά διαθέσιμα είτε σε φοροελαφρύνσεις για τους λίγους, είτε σε απευθείας αναθέσεις για τους ακόμα λιγότερους -και ισχυρούς- φίλους της» συνεχίζει, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «αποκλείει την συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης», μετατρέποντας «μια ιστορική ευκαιρία για την κοινωνική και οικονομική ανασύνταξη της χώρας σε εργαλείο χρηματοδότησης ενός κλειστού club λίγων και εκλεκτών». 

«Ο τοξικός συνδυασμός αλαζονείας, ιδεοληψίας και ανεπάρκειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί πια να συγκαλυφθεί από επικοινωνιακά κόλπα» τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Η δική μας ευθύνη είναι να μετασχηματίσουμε τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια σε προωθητικό πολιτικό μήνυμα για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα μίας νέας αρχής για τη χώρα. Χρειαζόμαστε δημόσιες πολιτικές, αναγέννηση του κοινωνικού κράτους, παραγωγικές επενδύσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)