to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 01.06.2021

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Για τη ΝΔ όσο λιγότεροι συμμετέχουν στα κοινά τόσο το καλύτερο

«Πεποίθησή σας είναι ότι όσο λιγότεροι συμμετέχουν στα κοινά τόσο το καλύτερο», τόνισε απευθυνόμενος στην ΝΔ ο Τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Χαρίτσης, στην τοποθέτησή του στην Βουλή


«Η ΝΔ πολεμάει την απλή αναλογική, τις κοινότητες και το άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες γιατί αντιλαμβάνεται την Αυτοδιοίκηση ως πελατειακό δίκτυο και «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και του κομματικού μηχανισμού» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο των ΟΤΑ. «Εμείς παλέψαμε για ισχυρή και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» αντιπαρέβαλλε o ίδιος, εστιάζοντας στην «εμβληματική προκήρυξη 3Κ με την οποία έγιναν περισσότερες από 8.500 νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους», στο «καινοτόμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το οποίο διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση κρίσιμων έργων τοπικών υποδομών» και στην «αύξηση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, των κεντρικών αυτοτελών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

«Η δική σας κυβέρνηση καταδίκασε  την Αυτοδιοίκηση σε οικονομικό μαρασμό» συνέχισε ο βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «καταργήσατε εν μία νυκτί τον «Φιλόδημο» καθυστερώντας δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, με πολύ δυσμενέστερους μάλιστα όρους», «οδηγήσατε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε χαμηλό εικοσαετίας» και «παραπέμψατε στις καλένδες το πρόγραμμά μας για πρόσληψη 1500 νέων επιστημονικών στελεχών στην αυτοδιοίκηση για το 2019 – 2021».

«Με την προοδευτική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» βάλαμε τέλος στο καλπονοθευτικό σύστημα, στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τον μονοπαραταξιακό έλεγχο των επιτροπών» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «στερεί από τον δημότη το δικαίωμα να ψηφίσει ξεχωριστά για την Κοινότητά του» και «καταδικάζετε τα τοπικά  συμβούλια να λειτουργούν ως τοποτηρητές του εκάστοτε δημάρχου, χωρίς κανέναν βαθμό ελευθερίας».

«Πώς θα ξαναμιλήσετε στα χωριά και στις κωμοπόλεις για αποκέντρωση και αναζωογόνηση της υπαίθρου μετά από τη σημερινή αντι-μεταρρύθμιση;» διερωτήθηκε ο βουλευτής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αντί να υποστηρίξετε επιχειρησιακά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας την Αναπτυξιακή Τράπεζα, επιλέγετε να παραχωρήσετε την ωρίμανση ακόμα και έργων τοπικού ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ».

«Πεποίθησή σας είναι ότι όσο λιγότεροι συμμετέχουν στα κοινά τόσο το καλύτερο» κατέληξε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «με όλες τις δυνάμεις που στηρίζουν τον προοδευτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, θα ακυρώσουμε αυτόν τον Νόμο που αποδυναμώνει τις τοπικές κοινωνίες και απαξιώνει την ψήφο των πολιτών».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Αλ. Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)