to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 29.01.2021

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία της αγοράς, και έχοντας «προετοιμάσει» επιχειρηματίες και εργαζόμενους με την γνωστή μέθοδο των διαρροών και των δηλώσεων σε τηλεπαράθυρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα για τα εμπορικά καταστήματα.


H δήλωση:

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία της αγοράς, και έχοντας «προετοιμάσει» επιχειρηματίες και εργαζόμενους με την γνωστή μέθοδο των διαρροών και των δηλώσεων σε τηλεπαράθυρα, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα για τα εμπορικά καταστήματα. Τα οποία, όπως συνήθως, δεν συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα ουσιαστικής στήριξης των επαγγελματιών, των εργαζόμενων και των νοικοκυριών που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της, αφήνοντας την κοινωνία και την οικονομία στο έλεος της πανδημίας. Ενόψει ενός πιθανού τρίτου κύματος, επιμένει

να μην ενισχύει το ΕΣΥ και να μην κάνει όσα πρέπει και όσα μπορεί για την εντατικοποίηση του εμβολιασμού και την εξασφάλιση της προσφοράς των εμβολίων, κρίσιμες προϋποθέσεις για την διάσωση και της οικονομίας. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το άνοιξε -κλείσε της αγοράς αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έχει πρωτοφανείς δυνατότητες για να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα. Όπως ξεκάθαρα επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά και από την χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν, για επέκταση όλων των προγραμμάτων στήριξης και την δυνατότητα μετατροπής των δανείων σε απευθείας επιχορηγήσεις.

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Τα ανέξοδα λόγια συμπαράστασης των κυβερνητικών στελεχών και οι ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, δεν τους βοηθάνε. Δικαιούνται και απαιτούν έγκυρη και έγκαιρη τεκμηρίωση των όποιων αποφάσεων και βεβαίως ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, σήμερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)