to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 18.06.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών (βίντεο)

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel παραχώρησε χθες το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.


Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τη σημασία των εθνικών εκλογών την 7η Ιούλη τονίζοντας:
«Το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη. Και δεν το λέμε ως σχήμα λόγου. Ο πρωθυπουργός είχε την πολιτική γενναιότητα να προχωρήσει στην προκήρυξη εθνικών εκλογών. Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Εκεί ο λαός θα βγάλει ετυμηγορία για το πώς θέλει να κυβερνηθεί, για το αν θέλει η χώρα να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη ή να επιστρέψει σε πολιτικές που έβαλαν την ελληνική κοινωνία στη μνημονιακή περιπέτεια. Αυτό είναι το σκληρό, ιστορικό δίλημμα αυτών των εκλογών».
Ο Αλέξης Χαρίτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει νέα εντολή διακυβέρνησης στις επικείμενες εκλογές επισημαίνοντας:
«Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς στις περιοδείες και τις επισκέψεις μου στη Μεσσηνία ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν τη δουλειά που έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια». 
Αναφορικά με τη στήριξη της περιφέρειας της χώρας και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά ως Υπουργού, ο κ. Χαρίτσης τόνισε: 
«Εμείς προσπαθήσουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε – χωρίς κομματικές παρωπίδες - όλες τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, αλλά και νέα εργαλεία όπως ο Φιλόδημος, για να δώσουμε ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Πάντα σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης προχωρήσαμε έργα όπου υπήρχε ανάγκη και το ίδιο κάναμε και στη Μεσσηνία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς υποστήριξη στους δήμους και τις περιφέρειες. Στα χωριά της Μεσσηνίας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς μπορούν οι κοινότητες να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που τους δίνει ο Κλεισθένης για να γίνουν κρίσιμα έργα υποδομών. Χαίρομαι γιατί οι συναντήσεις μου με τους πολίτες είναι συναντήσεις ουσίας για το αύριο των τοπικών κοινωνιών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)