to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 31.10.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό (βίντεο)

«Η Ν.Δ.οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις και χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το προσφυγικό


“Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης”, δήλωσε την Πέμπτη 31/10 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

“Η Ν.Δ. οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ενώ “η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις και χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων”.

“Μοναδική λύση για την διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης.

Από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την άλλη, η  διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων.

Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη.

Παγιδευμένη ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις.

Παγιδευμένη ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Μοναδική λύση για την διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)