to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 18.03.2022

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Απολύτως ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια, μετά από μήνες αδράνειας και ολιγωρίας»

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε μόλις χθες η κυβέρνηση είναι απολύτως αναντίστοιχα με τις ανάγκες που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες, καθώς η κρίση της ακρίβειας έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας λόγω της αδράνειας και της ολιγωρίας της κυβέρνησης» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.


«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι η κρίση οφείλεται στον πόλεμο, ενώ η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά για όλο τον Ιανουάριο και όλο τον Φεβρουάριο, η τιμή της βενζίνης είχε φτάσει την ακριβότερη τιμή στην ιστορία υψηλά ήδη από την αρχή του Φεβρουαρίου και φτάσαμε σε υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό ήδη από τον Ιανουάριο», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ο κατώτατος μισθός παραμένει καθηλωμένος στα επίπεδα προ του 2010».

Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στα βασικά μέτρα που θα είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Την «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και η κατανάλωση», την «μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, για την οποία  έχουμε καταθέσει και τροπολογία στην Βουλή από τις 28 Σεπτέμβρη» και την «αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς στην ενέργεια». «Δεν είναι δυνατόν ένα ολιγοπώλιο να κερδοσκοπεί σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «το κόστος παραγωγής της μεγαβατώρας είναι 200 ευρώ και φτάνει να πωλείται 400 ευρώ στην χονδρεμπορική αγορά. Πρέπει να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, όπως συστήνει πλέον  η ίδια η ΕΕ». 

«Δυστυχώς το μόνο που έχουμε δει από την κυβέρνηση είναι ανεπαρκή επιδόματα και πεισματική άρνηση να  παρέμβει και να σταματήσει την αισχροκέρδεια στην αγορά της ενέργειας», δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.  Και πρόσθεσε: «Ως προς το δημοσιονομικό κόστος, η ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης που ψήφισε η ΝΔ μας κοστίζει 1.5 δισ. ετησίως, όσο δηλαδή η μείωση του ΕΦΚ για ένα έτος στα κατώτατα επιτρεπόμενα ευρωπαϊκά επίπεδα. Η κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που πληρώνει σήμερα η κοινωνία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)