to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 07.06.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Ανάσα σε 3,4 εκατ. από την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου

«Eίναι σαφές ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης παραχώρησε σήμερα, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM» και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

-Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Βουλή ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της με μια πολύ σημαντική ρύθμιση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Η ρύθμιση αυτή δίνει ανάσα σε 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας χαμηλότερων και μεσαίων εισοδημάτων. Το ότι ο Πρωθυπουργός, μετά από το δυσμενές αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, αποφάσισε να ανακοινώσει ότι η χώρα θα οδηγηθεί συντεταγμένα σε εθνικές εκλογές, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν συνεχίζει να λειτουργεί.

-Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ως παράδειγμα, την τροπολογία που υποστήριξε προχθές στη Βουλή και αφορά στο αίτημα των δήμων όλης της χώρας να μην μείνουν χωρίς προσωπικό καθαριότητας για το μεσοδιάστημα του ενός μηνός, που μεσολαβεί, μέχρι να αναλάβουν δουλειά οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ από την περίφημη προκήρυξη 3κ και υπογράμμισε: «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους δήμους όλης της χώρας και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου για ένα μήνα περίπου μέχρι να αναλάβουν αυτοί οι άνθρωποι δουλειά, χωρίς προσωπικό καθαριότητας και με τα σκουπίδια να στοιβάζονται στις πόλεις και τα χωριά μας. Είναι Συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μας να κλείσουμε τέτοιες εκκρεμότητες, έτσι ώστε να είναι ομαλή η Δημόσια ζωή αλλά και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

-Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε με έμφαση ότι τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν για μία ακόμη φορά να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, με στόχο να κρύψουν την πραγματική τους ατζέντα.  «Είδαμε τον κ. Μητσοτάκη μόλις χθες, σε ομιλία του στον ΣΕΤΕ, να μιλάει για την ανάγκη ύπαρξης ενός συστήματος δύο κλιμάκων ΦΠΑ και άρα για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και την ενέργεια και είδαμε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάνε για επαναφορά του κανόνα ένα προς πέντε στο δημόσιο για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις, κάτι που θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την προσπάθεια στήριξης σχολείων, νοσοκομείων και αυτοδιοίκησης. Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία στο δρόμο προς τις κάλπες γιατί αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων συμπολιτών μας και εμείς θα προσέλθουμε σε αυτή την προεκλογική αντιπαράθεση με προγραμματικούς όρους, ώστε συγκριθούν τα προγράμματά μας και ο λαός να κρίνει».

-Ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε ότι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου είναι πάρα πολύ κρίσιμες για το μέλλον της χώρας μας, καθώς ο ελληνικός λαός δεν θα στείλει απλώς μηνύματα, αλλά θα εκδώσει την τελική ετυμηγορία του για το αν θέλει η χώρα μας να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και να αφήσει πίσω της την μνημονιακή περιπέτεια και τις πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί ή θα επιστρέψει στα παλιά, σε αυτά που πλήγωσαν τη χώρα και άνοιξαν τόσο μεγάλα τραύματα στο σώμα της κοινωνίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)