to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 25.11.2020

Πολιτική

Αλ. Φλαμπουράρης: Η Τρ. Πειραιώς ακύρωσε την πληρωμή του τoκομεριδίου CoCo - Να προστατευθούν τα δικαιώματα του δημοσίου

«Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου CoCo ύψους 165 εκ. €, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%» επισημαίνει ο Αλ. Φλαμπουράρης


Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας, συντονιστής Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Έργου και υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζει συγκεκριμένα για τη μη πληρωμή του τοκομεριδίου CoCo από την Τράπεζα Πειραιώς:

Η απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς να ακυρώσει την πληρωμή του τoκομεριδίου  CoCo ύψους 165 εκ. €, μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ για τη μη πληρωμή του, συνεπάγεται την μετατροπή των CoCo (2,04 δις€) σε κοινές μετοχές, αυξάνοντας έτσι τη συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας από 26% σε 61,3%.

Η μετατροπή των CoCo σε κοινές μετοχές, θα πραγματοποιηθεί στην τιμή των 6€ ανά μετοχή, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1,5 δισ. €, αφού η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής είναι σήμερα 1€.

Η «κρατικοποίηση» της Τράπεζας Πειραιώς θα ήταν πολύ χρήσιμη, αν ήταν αληθινή, κι αυτό γίνεται σαφές αφού διευκρινίζεται με κάθε τρόπο, ότι πολύ γρήγορα Κυβέρνηση, ΤΧΣ, και διοίκηση της Τράπεζας θα προχωρήσουν στην επανιδιωτικοποίησή της.

Για να γίνει αληθινή, θα πρέπει η όποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να μην οδηγεί στη μείωση του πλειοψηφικού πακέτου που θα κατέχει το ΤΧΣ, στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)