to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 07.06.2022

Πολιτική

Αλ. Φλαμπουράρης: Ακρίβεια για τους πολλούς, μπόνους για τους λίγους

Πρόκληση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τα παχυλά μπόνους σε μεγαλοστελέχη τραπεζών από το 2023, τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης.


 

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής γράφει χαρακτηριστικά "Μπόνους για την ανακούφιση των τραπεζιτών". Μιλήστε μας κ. Φλαμπουράρη για την πρόσφατη κυβερνητική πρωτοβουλία- τροπολογία που δίνει μπόνους σε τραπεζικά στελέχη, την ίδια ώρα που η δανειοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι άπιαστο όνειρο...

"Η τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε μεγαλοστελέχη των τραπεζών από το 2023 να πάρουν παχυλά μπόνους αποτελεί πρόκληση τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ζει σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι "η κυβέρνηση της Δεξιάς έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των λίγων και όχι των πολλών."
Ο θεσμός των μπόνους, ειδικά μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι πρόκληση, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη ότι η κυβερνητική τροπολογία βάζει ως όρο η τράπεζα να έχει μειώσει κάτω από το 10% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Την ίδια στιγμή όλοι ξέρουν τι έχει γίνει με τα κόκκινα δάνεια που έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτικά funds και τι επιπτώσεις έχει αυτό. Στην πραγματικότητα οι τράπεζες που πιάνουν τον στόχο του 10% αυτό έχουν κάνει, να πουλήσουν φτηνά τα δάνεια σε ιδιωτικά funds. 

Διαβάζουμε ότι μπορεί να δοθούν ακόμη και αναδρομικά μπόνους στις τράπεζες, ουσιαστικά για να ξεφορτωθούν τα κόκκινα δάνεια, μας φαίνεται παράλογο....

"Είναι πρόκληση και ταυτόχρονα παραλογισμός οι τράπεζες να ξεφορτώνονται κόκκινα δάνεια και την ίδια στιγμή τα στελέχη να αμείβονται πλουσιοπάροχα με μπόνους γι' αυτό" ανέφερε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετεί ουσιαστικά τα συμφέροντα κάποιων μειοψηφιών που τη στηρίζουν. Σκεφτείτε τι έγινε με τη λίστα Πέτσα με αφορμή την πανδημία.
Με αυτή την έννοια και τώρα με αφορμή την ακρίβεια πάλι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ωφελήσει κάποιες μειοψηφίες, όπως κάνει τώρα με τα μπόνους στους τραπεζίτες. 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ελπίζει σε μια ανανέωση της κυβερνητικής θητείας. Θεωρείτε ότι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να τιμωρηθεί αυτή η κυβέρνηση και να υπάρξει μια άλλη προοπτική για τον τόπο;

Η φθορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι έντονη εδώ και καιρό.
Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από την Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν σημάδια σημαντικής αντίστασης στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιδιώκει να είναι πρώτο κόμμα όποτε γίνουν εκλογές, για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία. 

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα άλλο κόμμα, τι σημαίνει αυτό;

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον 170 χιλιάδες μέλη και αυτό του δίνει την αναγκαία κοινωνική γείωση που χρειαζόταν", σημείωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
"Οι συνθήκες που διαμορφώνονται διευκολύνουν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αφουγκράζεται καλύτερα τις ανάγκες της κοινωνίας και να τις μετατρέπει σε πολιτική πράξη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)