to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 27.09.2020

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Το Υπουργείο Τουρισμού και ο κ. Χ. Θεοχάρης δεν ακούν τις εκκλήσεις του κόσμου του Τουρισμού

«Η κατάσταση που βιώνει σήμερα, ο Τουρισμός είναι δυσάρεστη, ανυπόφορη και τραυματική για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτόν, για τους δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου»


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση που βιώνει σήμερα, ο Τουρισμός είναι δυσάρεστη, ανυπόφορη και τραυματική για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτόν, για τους δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου.

Οι εθνικές απώλειες από τη μεγέθυνση πλέον της υγειονομικής πανδημίας τεράστιες σε θέσεις εργασίας και σε οικονομικά μεγέθη. Αρκεί να τονίσουμε τη μείωση των αεροπορικών εισροών μεταξύ 70% και 80%, την ανυπολόγιστη ζημιά στα μεροκάματο των εργαζομένων και την πτώση του τζίρου για επιχειρήσεις τουρισμού και επισιτισμού περίπου στο 80%. Τα στατιστικά στοιχεία είναι δραματικά, δεν επιτρέπουν αισιόδοξες σκέψεις και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Ένα νέο τοπίο ανθρωπιστικής κρίσης δυστυχώς είναι προ των πυλών.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο κ. Χ. Θεοχάρης κωφεύουν τόσους μήνες που παροτρύνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ και ως Τομέας Τουρισμού στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα διασφάλιζαν για την Ελλάδα την εικόνα ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Έκαναν λάθος που δεν μας άκουσαν, ανοίγοντας την τουριστική σεζόν με αυτούς τους όρους και έκαναν λάθος που υποχώρησαν χωρίς ουσιώδη επιχειρήματα και στοιχειώδη διαπραγμάτευση στις πιέσεις των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων προκειμένου να μην χαθούν προς όφελός τους, τα συμφωνηθέντα τουριστικά πακέτα.

Συνεχίζουν να μην ακούν τις εκκλήσεις του κόσμου του Τουρισμού για ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, κάλυψη των απωλειών, στήριξη των εναπομενουσών θέσεων εργασίας και ένταξη όλων των υπό αναστολή εργαζομένων και ανέργων στην επιδοματική κρατική πρόνοια και σε ακόμα, μεγαλύτερη.

Η φετινή τουριστική σεζόν δυστυχώς, χάθηκε χωρίς ίχνος σχεδιασμού για τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα. Η διακομματική συνεννόηση για τον προγραμματισμό της σεζόν του 2021 είναι κρίσιμη, όπως αναγκαία και η θεσμική συζήτηση για τη χάραξη μιας εθνικής τουριστικής με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την ιδιαιτερότητα και την παράδοση της Ελλάδας αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις που τρέχουν στον τουριστικό ανταγωνισμό της Μεσογείου.

Με θέληση και σκληρή προσπάθεια μπορούμε να είμαστε έτοιμοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)