to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 20.04.2021

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Το κράτος έχει εγκαταλείψει του ξενοδοχοϋπάλληλους

«Λύσεις υπάρχουν η πολιτική βούληση εκλείπει από αυτή τη χώρα» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας για πολλοστή φορά κατά την κινητοποίησή τους, το οποίο είναι πέρα για πέρα αληθινό και ανταποκρίνεται πλήρως στη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί τους επεσήμανε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.


«Είναι συνεχής ο αγώνας των ανθρώπων που εργάζονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και των οικογενειών τους που πασχίζουν να σταθούν όρθιοι. Για αυτό και η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη, αλλά και η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους θεωρείται πρωταρχική μας υποχρέωση.


Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στήριξαν το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, στήριξαν και τους εργοδότες τους σε έναν κοινό αγώνα που δόθηκε την προηγούμενη χρονιά για να μην συνθλιβεί η εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού με ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας. Όμως, το κράτος  φάνηκε υποδεέστερο των αναμενομένων, απαξιώνοντας τη φιλότιμη προσπάθειά τους να μην εγκαταλειφθούν εντελώς, οι αξιώσεις μας, από την εθνική τουριστική μας μηχανή.


Αν η κυβέρνηση νοιώθει περήφανη για τα 534 ευρώ δύο μηνών, τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό τον εργαζομένων στον τουρισμό δεν τα έλαβαν ποτέ, τότε οφείλει να αναθεωρήσει τις απόψεις της για το κράτος πρόνοιας και δικαίου που υπηρετεί. Όπως συνέβη και με το επίδομα των 400 ευρώ που είχε την ίδια «ατυχή» κατάληξη για την πλειονότητα των εργαζόμενων και των υπαλλήλων σε τουριστικά γραφεία.


Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο των ψεύτικων προφάσεων, τόσο θα δυναμώνει την κοινωνική αντίδραση, όσο και θα καταστρέφει κάθε ελπίδα επιστροφής των ανθρώπων του κλάδου στην αξιοπρεπή εργασία που αντιστέκονται στο σημερινό εργασιακό μεσαίωνα τη ΝΔ και τις αντεργατικές ρυθμίσεις του κ. Χατζηδάκη.


Είμαστε εδώ για να τους στηρίζουμε και για να οργώνουν τη φωνή τους πάνω από κάθε εμπόδιο που τους περιβάλλει από τη στάση των αρμόδιων Υπουργών της ΝΔ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)