to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:13 | 22.09.2020

Οικονομία

Αλ. Αυλωνίτης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει παθητική και απρόθυμη στην επούλωση των τεράστιων πληγών του Τουρισμού

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, με αφορμή την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών του Ιουλίου στον Τουρισμό


Με αφορμή την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών του Ιουλίου στον Τουρισμό, ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αδιάψευστος μάρτυρας της δραματικής πτώσης του ελληνικού τουρισμού αποτελούν  τα άκρως διαφωτιστικά για την υφιστάμενη κατάσταση στοιχεία από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του Ιουλίου που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα έσοδα τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 84% σε σύγκριση με πέρυσι, δηλαδή στα 577 εκατ. ευρώ από 3,7 δισ. ευρώ με τις αφίξεις των ταξιδιωτών να έχουν μειωθεί κατά 85,4% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Ανάλογα δυσάρεστη είναι και η εικόνα στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου όπου η μείωση αγγίζει το 86,3%, δηλαδή στα 1,255 δισ. ευρώ από τα 9,16 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Τα αποτελέσματα πέραν από αποκαρδιωτικά είναι και μη αναστρέψιμα. Το χειρότερο είναι πως τα αντίστοιχα στοιχεία για τον Αύγουστο θα είναι ακόμα πιο αρνητικά λαμβανομένου υπόψη των επιπέδων μεγαλύτερης διάδοσης του covid-19, αλλά και μικρότερης επισκεψιμότητας που δέχθηκαν τα νησιά μας και συνολικά, η χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης με τον Υπουργό του κ. Θεοχάρη πρωταγωνιστούν στο θέατρο σκιών αλλά και εντυπώσεων, την ώρα που ο κόσμος του Τουρισμού, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες και πόσο μάλλον οι εποχικά εργαζόμενοι αλλά και όσοι συμπολίτες μας που έμειναν άνεργοι στραγγαλίζονται οικονομικά.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση της εργασίας, για εισόδημα έκτακτης ανάγκης, για μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%, για επιδότηση του 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων και για μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% είναι τόσο επίκαιρες, όσο και ρεαλιστικές στην προσπάθεια περιορισμού των δυσμενέστερων, εδώ και πολλά χρόνια, συνθηκών για τον Τουρισμό.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό επικρατεί νεφελώδες τοπίο. Με την κατάσταση να βρίσκεται εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει να είναι παθητική και απρόθυμη στην επούλωση των τεράστιων πληγών του Τουρισμού. Είναι βέβαιο πως το χειμώνα που έρχεται η κυβέρνηση θα θερίσει τις θύελλες της ανθρωπιστικής κρίσης που έσπειρε μέχρι σήμερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)