to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 27.09.2021

Οικονομία

Αλ. Αυλωνίτης για Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού: Απαιτείται να αντιμετωπίσουμε με τις μικρότερες απώλειες τις νέες προκλήσεις

Η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού σηματοδοτεί για όλο τον κόσμο την ανάγκη επιστροφής στην ελευθερία των μετακινήσεων χωρίς κινδύνους, τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Όπως επισημαίνει συγκεκριμένα ο Αλ. Αυλωνίτης:

Η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού σηματοδοτεί για όλο τον κόσμο την ανάγκη επιστροφής στην ελευθερία των μετακινήσεων χωρίς κινδύνους. Ο Τουρισμός αποτελεί ένα σπουδαίο πυλώνα πολιτισμού και ανάπτυξης για όλα τα κράτη, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, στον οποίο συγκλίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι τομείς της εθνικής μας οικονομίας.

Για αυτό και ο ρόλος του είναι κρίσιμος και καταλυτικός.

Η χώρα μας ήταν και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Η ανάγκη στήριξης του σήμερα, εντοπίζεται στην οικοδόμηση των προϋποθέσεων εκείνων που θα μας κάνουν πιο ανθεκτικούς και λιγότερο ευάλωτους στις διεθνείς πιέσεις ανταγωνισμού, αλλά και κρίσεις όπως αυτή του covid-19.

Μόνον με στρατηγικό σχέδιο στις υποδομές, στις επικοινωνίες, στις μεταφορές και στο περιβάλλον θα κατορθώσουμε να συνεχίσουμε την παράδοση του εθνικού μας τουριστικού προορισμού. Μόνον έτσι, θα ξεπερνούσε, μέσα στο επισφαλές παγκόσμιο περιβάλλον, τα τεράστια οικονομικά πλήγματα που θα προκαλούν πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλη την ανθρωπότητα και θα εμποδίζουμε τη διάψευση των προσδοκιών των ανθρώπων του ελληνικού τουρισμού. Αυτό είναι το ρεαλιστικό και πρακτικό μας καθήκον.

Η συνδρομή του Κράτους στην προσπάθεια αυτή είναι κεφαλαιώδης. Όπως και η στήριξή του στον κλάδο τους μήνες που έχουμε μπροστά μας, ενισχύοντας τους εργαζόμενους του Τουρισμού και Επισιτισμού στον αγώνα επιβίωσης που θα δώσουν και στο δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν, δεδομένων των ανορθόδοξων καταστάσεων που βίωσαν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Τα παραδοσιακά μοντέλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων βάσει των καταναλωτικών αναγκών που επιδιώκει να ανατρέψει η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, που ιδεολογικά ζει και αναπνέει, χωρίς τους εμπλεκόμενους φορείς και την ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, θα αποτύχουν να εναρμονίσουν τα τοπικά χαρακτηριστικά με το εντελώς καινούργιο και συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η εδραίωση όμως, αυτών των μοντέλων και η αποτελεσματικότητά τους με όρους βιώσιμης ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα συγκερασμού των σημερινών δυσκολιών και σύνθεσης των απόψεων σε ένα πλαίσιο στήριξης της παράδοσης, αλλά και της εναλλακτικότητας στο προϊόν των διακοπών.

Η ενεργή συμμετοχή της Πολιτείας στη χάραξη αυτού του πλαισίου και στον ανοικτό διάλογο με όλους όσοι ενδιαφέρονται για την τουριστική Ελλάδα, εντός και εκτός της χώρας είναι καθοριστική.

Το ενδιαφέρον του διεθνούς τουριστικού κοινού είναι δεδομένο, όπως επιβεβλημένη είναι και η υποχρέωσή μας να διαμορφώσουμε και να αναδείξουμε μία ενιαία ταυτότητα για τον τουριστικό προορισμό μας που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε με τις μικρότερες απώλειες τις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των εποχών.

Η συνεισφορά όλων στο έργο αυτό και η επίτευξη συνεργειών είναι εθνικής σημασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)