to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 06.02.2017

Κοινωνία

Τους παράτησε στα ανοιχτά της Μονεμβασιάς: Στην πλαζ της Νεάπολης οι 68 μετανάστες που διασώθηκαν (φωτογραφίες)

Τούρκος δουλέμπορος έφτασε με ιστιοφόρο μέχρι το Λαύριο, τους πήρε για να τους πάει Ιταλία και τους παράτησε ανοιχτά της Μονεμβασιάς


Όπως αναφέρει στο facebook o Π. Σταθάκης:

Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε το χώρο της παλιάς πλαζ της Νεάπολης (καρνάγιο) που όπως είχαμε προβλέψει χθες οδηγήθηκαν οι 68 Πακιστανοί μετανάστες που χθες διέσωσε με το σκάφος του και το σωστό συντονισμό και μεγάλη προσπάθεια λόγω των δυνατών δυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή το Λιμεναρχείο της Νεάπολης όταν το δουλεμπορικό σκάφος που επέβαιναν σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης και κινδύνευαν να τσακιστούν στα βράχια κοντά στα Βελανίδια του Δήμου Μονεμβασίας .

Καταφέραμε δύσκολα επίσης να εκμαιεύσουμε και κάποιες πληροφορίες για την περίπτωση από έναν από τους διασωθέντες, τον Ali , που ήξερε λίγα Αγγλικά .

Λοιπόν το βραδινό story έχει ως εξής: Οι 68 μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από 16 μέχρι 24 ετών ευρίσκοντο παράνομα στην Ελλάδα και δούλευαν στα αγροκτήματα που είναι στα Μεσόγεια.

Κανόνισαν με τον δουλέμπορο τούρκο που ήλθε με το σκάφος του σε ερημική τοποθεσία κοντά στο Λαύριο και τους παρέλαβε για να τους μεταφέρει πάλι σε ερημική τοποθεσία στην Ιταλία πληρώνοντας από λίγα ευρώ προκαταβολή έως και 2.000 ευρώ ο καθένας , το πώς αυτός που έδινε μόνο προκαταβολή θα ξοφλούσε τα υπόλοιπα δεν μου το εξήγησαν .

Στην ερώτηση πως οι μετανάστες συγκεντρώνουν το ποσό των 2.000 ευρώ που είναι πολύ μεγάλο για φτωχούς ανθρώπους μου απάντησαν ότι η ευρύτερη οικογένεια στο Πακιστάν πουλάει ακόμα και τα χρυσαφικά της για να συγκεντρώσει το ποσό ελπίζοντας συν θεό ότι ο τυχερός μετανάστης θα το επιστρέψει μελλοντικά στο πολλαπλάσιο... Η ελπίδα παντού πεθαίνει τελευταία. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)