to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 16.01.2022

Αθλητισμός

Ακυρώθηκε από το Δικαστήριο η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θ' απελαθεί από την χώρα.


Στο κενό έπεσε τελικά η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να ανατρέψει την αφαίρεσης της visa του και να αγωνιστεί στο Australian Open.

Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία η οποία κράτησε για 5,5 ώρες οι δικαστές επανήλθαν το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας) με την απόφασή τους η οποία δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε ο Σέρβος.

Οι τρεις δικαστές αποφάσισαν να απορρίψουν την ένσταση του Νόλε ο οποίος θα πρέπει να μπει στο πρώτο αεροπλάνο και να αποχωρήσει από την Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι δυο από τους τρεις δικαστές ήταν ιδιαίτερα σκληροί προς την πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη.

Ο δικαστης εξήγησε ότι "η απόφαση δεν αφορούσε το αν ο Υπουργός μετανάστευσης πήρε την σωστή απόφαση, αλλά αν η απόφαση ήταν βιαστική και χωρίς λογική που δεν πάρθηκε με νομικά κριτήρια".

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι εφέσιμη αφού μετά από επιλογή του Σέρβου το δικαστήριο έγινε με τρεις και όχι έναν δικαστή ακριβώς για αυτό το λόγο. Η πλευρά του Νόλε ήθελε να παρθεί μία απόφαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μόνο που δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από την ειδική επιτροπή του υπουργείου μετανάστευσης ο Νόλε θα πρέπει να αναχωρήσει από την Αυστραλία με την πρώτη διαθέσιμη πτήση της εταιρίας που θα επιλέξει. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Σέρβος σε πρώτη φάση δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά θα μεταβεί στο Κατάρ.

Τέλος, οι δικαστές ανακοίνωσαν πως θα κάνουν γνωστό το σκεπτικό της απόφασής τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τζόκοβιτς: "Τρομερά απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά την σέβομαι"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε και την τελευταία ελπίδα του να αγωνιστεί στο Australian Open, αφού απορρίφθηκε η ένσταση για την απόρριψη της βίζας του. Λίγες στιγμές αργότερα δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση, τόνισε όμως ότι την σέβεται.

Αναλυτικά ο Νόλε δήλωσε:

"Θελω να κάνω μία σύντομη δήλωση για να σχολιάσω την απόφαση του δικαστηρίου. Θα πάρω λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να ανακτήσω δυνάμεις πριν κάνω περισσότερα σχόλια.

Είμαι τρομερά απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την ένστασή μου για το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει την βίζα μου, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να αγωνιστώ στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις Αρχές για να αποχωρήσω από την χώρα.

Αισθάνομαι άβολα που ο κόσμος τις τελευταίες εβδομάδες εστίασε σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουμε τώρα να εστιάσουμε στο τουρνουά που αγαπάω. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στους παίκτες, τους ιθύνοντες το σταφ και τους εθελοντές στο τουρνουά.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα μου, τους υποστηρικτές μου και τους συμπατριώτες μου Σέρβους που συνεχίζουν να με στηρίζουν. Όλοι εσείς μου δώσατε δύναμη".

Όπως έγινε γνωστό ο Σέρβος θα αναχωρήσει το μεσημέρι (13.30 ώρα Ελλάδος) από την Αυστραλία με πτήση με προορισμό την Ντόχα. Από εκεί δεν είναι γνωστό το τι θα κάνει.

Αλ. Βούστιτς: «Όλη η διαδικασία έμοιαζε με κυνήγι μαγισσών»

Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Όλη η διαδικασία στην υπόθεση Τζόκοβιτς έμοιαζε με «κυνήγι μαγισσών» δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης για την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και του δήλωσε ότι αγωνιά να τον συναντήσει στην Σερβία.

«Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα. Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί για αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες» τόνισε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι πρόθεση των αυστραλιανών αρχών ήταν να ταπεινωθεί ο Τζόκοβιτς αλλά τελικά - συμπέρανε - ταπεινώθηκε η Αυστραλία. «Ο Τζόκοβιτς μπορεί με το κεφάλι ψηλά να επιστρέψει στην Σερβία» καταλήγει στην δήλωση του ο Βούτσιτς.

Πηγές: Sport24.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)