to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άκυρη, σύμφωνα με το Σ.ΕΠ.Ε., η απόλυση της συνδικαλίστριας από το Ε.Κ. Κομοτηνής

Το τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ροδόπης καλεί τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και γνωστό «πράσινο» συνδικαλιστή, Π. Μαγαλιό, να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση και να δεχτεί πίσω στην εργασία της την κ. Ρύια Πατσατζή


Κόλαφος αποδεικνύεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, το σημερινό (Παρασκευή 30/3) πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), για τον εργοδότη-πρόεδρο του Ε.Κ. Κομοτηνής, Π. Μαγαλιό, ο οποίος μεθόδευσε την απόλυση συνδικαλίστριας, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, εργαζόμενη επί 18 έτη σε αυτό, αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου (σ.σ.: εδώ αναλυτικά το σχετικό σημοσίευμα του Left.gr).

Σύμφωνα με το τοπικό τμήμα του Σ.ΕΠ.Ε., για την απόλυση της κ. Ρύιας Πατσατζή δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 και άρα η εργαζόμενη πρέπει να επιστρέψει στη θέση της. Σε διαφορετική περίπτωση, το Σ.ΕΠ.Ε. της συστήνει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η καταγγελία της σύμβασης εργασίας της. 

Το πόρισμα τονίζει ότι η παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων από τον εργοδότη (εν προκειμένω τον πρόεδρο του Ε.Κ. Κομοτηνής) συνεπάγεται την επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων. 

Με την απόφαση αυτή του Σ.ΕΠ.Ε., η πρωτοφανής για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόφαση του προέδρου του Ε.Κ. Κομοτηνής, δέχεται ένα πρώτο ισχυρό πλήγμα. 

Την απόφαση επιβεβαιώνει, μέσω social media, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδης ο οποίος προναναγγέλλει και έλεγχο των οικονομικών του εν λόγω Ε.Κ. το οποίο έχει πολλάκις δει το φως της αρνητικής δημοσιότητας (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ) για τις αυθαιρεσίες της ηγεσίας του (ΠΑΣΚΕ):

To θέμα είχαν αναδείξει, με ερώτησή τους στη Βουλή,  βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους αυθαίρετες ενέργειες (σ.σ.: η απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας) αμαυρώνουν κυριολεκτικά τόσο την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των συνδικαλιστών».

Την ίδια στιγμή, για απόλυτη δικαίωση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική παράταξη «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» στην Ο.Ι.Υ.Ε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)