to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 22.11.2022

Διεθνή

Ακτιβιστικές οργανώσεις πιέζουν για τη διακοπή των διαφημίσεων στο twitter

H συμμαχία ακτιβιστικών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα Stop Toxic Twitter ασκεί πιέσεις σε εταιρίες ώστε να σταματήσουν να διαφημίζονται στο Twitter - O Μασκ δεν έχει τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις του, υποστηρίζουν


Μια συμμαχία ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα παρότρυνε χθες, Δευτέρα, τους διαφημιστές του Twitter να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την κίνηση του ιδιοκτήτη της Ίλον Μασκ να προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης αναρτήσεων που ίσχυε για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λογαριασμός του Τραμπ, τον οποίο το Twitter απενεργοποίησε μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 επικαλούμενο τον κίνδυνο πρόκλησης βίας, ενεργοποιήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ποσοστό περίπου 90% των εσόδων του Twitter προέρχεται από την πώληση ψηφιακών διαφημίσεων.

Οι ομάδες στη συμμαχία Stop Toxic Twitter παραπονέθηκαν ότι ο Μασκ έχει διαβεβαιώσει τους διαφημιστές ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα τηρήσει μα προσεχτική προσέγγιση όσον αφορά την αποκατάσταση λογαριασμών χρηστών που είχαν απαγορευτεί, ενώ θα οργανώσει ένα νέο συμβούλιο για τη διαχείριση των αναρτήσεων.

Μέχρι χθες τέτοιο συμβούλιο δεν είχε οργανωθεί.

«Πρόκειται για πραγματική παραβίαση», δήλωσε χθες ο Άνγκελο Καρουσόν πρόεδρος της Media Matters, μιας αριστερής κατεύθυνσης πλατφόρμας παρακολούθησης των εξελίξεων στα ΜΜΕ. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Μασκ «ψεύδεται από την αρχή».

«Σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων ο Μάσκ οπισθοχώρησε από κάθε υπόσχεση που είχε δώσει σε ηγέτες οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά και σε διαφημιστές», ανέφερε η Τζέσικα Γκονζάλες, που έχει ηγετική θέση στην ομάδα υποστήριξης της δημοκρατίας και των ΜΜΕ Free Press, συμμετέχοντας στη συμμαχία του Twitter.

Η Twitter Inc, η οποία έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας επικοινωνίας της, όταν ο Μασκ προχώρησε σε δραστικές μειώσεις του προσωπικού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αναφερόμενης πλατφόρμας, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Αυτό το μήνα ο Μασκ παραπονέθηκε ότι η πίεση από τους ακτιβιστές έχει ήδη προκαλέσει «μεγάλη πτώση στα έσοδα».

Το Twitter άρχισε την αποκατάσταση λογαριασμών χρηστών που είχαν απενεργοποιηθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όπως της κωμικού Κάθι Γκρίφιν, αλλά και του Τραμπ.

Η πλατφόρμα αποκατέστησε χθες επίσης τον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter της βουλευτή της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

Από τους 100 πιο σημαντικούς διαφημιστές της πλατφόρμας επί τη βάσει των δαπανών τους αυτή τη χρονιά, οι 51 έχουν παύσει τις διαφημίσεις τους, σύμφωνα με ιδιωτικές συζητήσεις εντός της συμμαχίας, δημόσιες ανακοινώσεις, αλλά και στοιχεία δαπανών που παραχώρησε η εταιρία μετρήσεων Pathmatics, σύμφωνα με τον Καρουσόν.

Η συμμαχία ζητάει από τις εταιρίες που δεν έχουν δημοσιοποιήσει την παύση των διαφημίσεών τους στο Twitter να προχωρήσουν στην έκδοση δημόσιων ανακοινώσεων, ώστε να διευκολύνουν την άσκηση πίεσης στους άλλους 49 διαφημιστές που δεν έχουν αναλάβει δράση, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

«Πρέπει να πάρετε θέση και να βάλετε μια διαχωριστική γραμμή», σύμφωνα με τον Καρουσόν. «Είναι σημαντικό για τους διαφημιστές με μεγάλα κονδύλια να δηλώσουν ότι έχουν σταματήσει».

Η συμμαχία πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να κατονομάσει τις εταιρίες αργότερα μέσα στην εβδομάδα, στην περίπτωση που δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση μιας δημόσιας ανακοίνωσης σχετικά με την παύση των διαφημίσεών τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)