to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ακτιβιστές της Greenpeace απέκλεισαν τις εισόδους στα κεντρικά γραφεία της BP στο Λονδίνο

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν το κτίριο της BP στην St James' Square στο κεντρικό Λονδίνο στις 05:00 ώρα Ελλάδος και κλείστηκαν σε ειδικά σχεδιασμένα κοντέινερ ώστε να αποκλείουν όλες τις κεντρικές εισόδους.


Ακτιβιστές της Greenpeace απέκλεισαν σήμερα την είσοδο των κεντρικών γραφείων της BP στο Λονδίνο, αξιώνοντας από την εταιρεία αυτή, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στον τομέα της ενέργειας, να τερματίσει οποιαδήποτε νέα έρευνα για πετρέλαιο και αέριο ή να βάλει λουκέτο.

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν το κτίριο της BP στην St James' Square στο κεντρικό Λονδίνο στις 05:00 ώρα Ελλάδος και κλείστηκαν σε ειδικά σχεδιασμένα κοντέινερ ώστε να αποκλείουν όλες τις κεντρικές εισόδους.

Μια ομάδα ακτιβιστών κατέβηκε με σκοινιά από την οροφή του κτιρίου και τοποθέτησε τεράστια γράμματα στα παράθυρα με τα οποία σχηματίζονται οι λέξεις "CLIMATE EMERGENCY".

"Η BP τροφοδοτεί μια επείγουσα κλιματική κατάσταση, η οποία απειλεί εκατομμύρια ζωές και το μέλλον του έμβιου κόσμου", δήλωσε ο Πολ Μορόζο, ένας ακτιβιστής της Greenpeace.

"Η επιστήμη το λέει σαφώς - πρέπει να σταματήσουμε να αναζητούμε νέες πηγές πετρελαίου και αερίου αν θέλουμε έναν βιώσιμο πλανήτη. Η BP πρέπει είτε να καθαρίσει είτε να φύγει από τη μέση", σημείωσε ο Μορόζο.

Η BP αντέδρασε λέγοντας ότι η παρεμπόδιση της ασφαλούς εισόδου και εξόδου από το κτίριό της είναι επικίνδυνη και αποτελεί "σαφώς ένα θέμα που εναπόκειται στην αστυνομία να λύσει το ταχύτερο δυνατό".

"Χαιρετίζουμε την απόφαση, τον δημόσιο διάλογο, ακόμη και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες όσον αφορά το σημαντικό ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή", προσθέτει στην ανακοίνωσή της η βρετανική εταιρεία.

Η BP αναμένεται να πραγματοποιήσει την ετήσια γενική της συνέλευση των μετόχων της αύριο, Τρίτη, στην πετρελαϊκή πόλη Άμπερντιν της Σκωτίας. Η Greenpeace ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της BP στο Λονδίνο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

"Στην συνέλευσή τους αύριο ο Μπομπ Ντάντλεϊ της BP έχει μία επιλογή -μπορεί να δώσει αμέσως τέλος στην έρευνα για πετρέλαιο και να αρχίσει την μεταπήδηση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή να προχωρήσει σε εκκαθάριση της εταιρείας", σημείωσε ο Μορόζο.

Η BP υποστήριξε φέτος απόφαση, η οποία θα τεθεί αύριο στους επενδυτές, για να αποκτήσει η εταιρεία μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τις εκπομπές αερίων, την σύνδεση των αποδοχών των στελεχών με τη μείωση των εκπομπών από τις επιχειρήσεις της BP και τον τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικές επενδύσεις θα ανταποκρίνονται στην συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015 για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ωστόσο καθώς οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της BP το 2018 αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, στην εταιρεία ασκούνται πιέσεις από ακτιβιστές και αυξανόμενο αριθμό μετόχων για να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις της ευθυγραμμίζονται με τους στόχους που τέθηκαν από την συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Greenpeace, BP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)