to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion ντύθηκαν... καναρίνια έξω από ανθρακωρυχείο στο Ντέραμ

Η κινητοποίηση της Extinction Rebellion θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.


Μέλη της ομάδας ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή Extinction Rebellion ντύθηκαν καναρίνια και κλείστηκαν σε κλουβιά έξω από ένα ανθρακωρυχείο στη βόρεια Αγγλία, στο πλαίσιο της τριήμερης εκστρατείας τους κατά την επέκτασης της μονάδας αυτής.

Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου χαρακτήρισε «άστοχη» την κινητοποίηση των ακτιβιστών.

Το ορυχείο στο Μπράντλεϊ του Ντέραμ ανήκει στον όμιλο Banks και είναι επιφανειακής εκμετάλλευσης, που σημαίνει ότι ο άνθρακας εξορύσσεται στο επίπεδο του εδάφους. Περίπου 500.000 τόνοι άνθρακα πρόκειται να εξορυχθούν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επέκτασής του, το 2021.

Στις αρχές της βιομηχανικής επανάστασης οι ανθρακωρύχοι μετέφεραν καναρίνια μέσα στις στοές. Τα πουλιά χρησιμοποιούνταν ως προειδοποιητική ένδειξη κινδύνου, καθώς πέθαιναν πριν από τους ανθρώπους όταν υπήρχαν επικίνδυνα αέρια.

Ο Μαρκ Ντάουντολ, ο διευθυντής του τομέα περιβάλλοντος και κοινότητας του Banks Group, είπε ότι το αίτημα της Extinction Rebellion να σταματήσει η επέκταση του ΜπράντλεΪ είναι «άστοχο» και κάτι τέτοιο θα ενέτεινε το πρόβλημα που ο όμιλος προσπαθεί να επιλύσει. «Μέχρι να εφαρμοστούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειάζεται 5-6 εκατομμύρια τόνους άνθρακα για τις χαλυβουργίες και τις τσιμεντοβιομηχανίες, ώστε να κατασκευάσουμε τις υποδομές που απαιτούνται, συμπεριλαμβανομένων και των νέων πάρκων ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο όμιλος έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίγες στην ανάπτυξη πάρκων ανεμογεννητριών και συνεχίζει να επενδύσει σε νέες, ανανεώσιμες τεχνολογίες, πρόσθεσε.

Η κινητοποίηση της Extinction Rebellion θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)