to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 18.10.2017

Κοινωνία

Ακρωτηριασμός υπαλλήλου καθαριότητας στην Πάτρα: Το Πρωτοδικείο δεν ενημέρωσε για τα πυρομαχικά στα σκουπίδια

Να αποφευχθεί θα μπορούσε, όπως όλα δείχνουν, το τραγικό ατύχημα


Να αποφευχθεί θα μπορούσε, όπως όλα δείχνουν, το τραγικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Πατρέων, ο οποίος έχασε το χέρι του όταν εξερράγη συσκευασία με απορρίμματα που μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας από τα δικαστήρια της πόλης.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μεταφέρθηκε, δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί το χέρι του 52χρονου άτυχου υπαλλήλου κι έτσι ακρωτηριάστηκε από το ύψος του καρπού.

Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί έγγραφο που αποκαλύπτει το patrastimes.gr και αποδεικνύει ότι το Πρωτοδικείο Πάτρας ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να μεταφέρουν «ρυπαρά πράγματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στον ΧΥΤΑ, χωρίς να διευκρινίζεται ότι περιλαμβάνονται και επικίνδυνα πυρομαχικά που έπρεπε να καταστραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο κιβώτιο που προκάλεσε την έκρηξη υπήρχε μία κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγίου και αντιαεροπορικά βλήματα.

Οπως αναφέρει το έγγραφο, «διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων που φυλάσσονται την υπηρεσία του Πρωτοδικείου Πατρών και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιοτέρων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δυο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο, σας εφιστούμε την προσοχή ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους.»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες για το συγκεκριμένο έγγραφο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)