to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 29.09.2021

Κοινωνία

Αστυνομία και ακροδεξιοί επιτέθηκαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Νέα επίθεση ομάδας ακροδεξιών σημειώθηκε στην πλατεία Τερψιθέας της Σταυρούπολης, λίγα λεπτά πριν πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.


Λίγο πριν τις 6.30 μ.μ. όπου είχε προγραμματιστεί η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, τα πνεύματα οξύνθηκαν. Ομάδες ακροδεξιών ατόμων επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πλατεία. Τότε οι συγκεντρωμένοι, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και οργανώσεις που είχαν κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση αντέδρασαν.

Η αστυνομία επενέβη κατά των συγκεντρωμένων που δέχονταν την επίθεση, αντί να συλλάβει τους νεοναζί.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, Συνδικάτων, σε μαθητές και γονείς, που βρίσκονταν πάνω στην πλατεία.

Αξιοσημείωτη είναι και πάλι η στάση της αστυνομίας η οποία επιτέθηκε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά στους φοιτητές, που επιχείρησαν να κυνηγήσουν τα φασιστοειδή…

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα δυναμική πορεία τους δρόμους της Σταυρούπολης πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ και Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και ομάδες της Αριστεράς καλώντας στην απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, για να καταδικαστούν οι νέες επιθέσεις των φασιστοειδών, μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, υπό τα βλέμματα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που παρακολουθούσαν αμέτοχες.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Γ. Αμανατίδης: «Ικανή να ξεπουλήσει η κυβέρνηση, ανίκανη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα σχολεία»

«Η κυβέρνηση είναι ικανή τα ξεπουλήσει τα ασημικά της χώρας, αλλά είναι εντελώς ανίκανη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, από φασιστικές   προκλήσεις» δήλωσε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, που συμμετείχε στην αντιφασιστική κινητοποίηση, το απόγευμα, στην Σταυρούπολη.

Μαζί με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στελέχη της Ν.Ε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, στη δήλωσή του στην ΕΡΤ, επέκρινε και την υπουργό Παιδείας που κάλεσε εισαγγελέα, με διήμερη καθυστέρηση.

«Η καθυστερημένη αντίδραση και η ανοχή θέτουν σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς» επεσήμανε.

Πηγές: documento.gr, voria.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)