to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ακροδεξιό φίμωτρο

Όσοι χαϊδεύουν την Ακροδεξιά, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουν μαζί της κάποια μέρα και δείχνουν ανοχή στα πλείστα όσα "επιτεύγματα" τέτοιων κυβερνήσεων στην Ευρώπη θα πρέπει να το...


Όσοι χαϊδεύουν την Ακροδεξιά, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουν μαζί της κάποια μέρα και δείχνουν ανοχή στα πλείστα όσα «επιτεύγματα» τέτοιων κυβερνήσεων στην Ευρώπη θα πρέπει να το ξανασκεφτούν διαβάζοντας την είδηση που ήρθε από την Αυστρία, μία από τις χώρες όπου οι ρατσιστές με τα κοστούμια πάνε χέρι-χέρι με τη Δεξιά.

Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διοικεί ο Χέρμπερτ Κικλ, ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, έδωσε οδηγίες στις περιφερειακές διευθύνσεις και στην αστυνομία να περιορίσουν στο «ελάχιστο νόμιμο» την επικοινωνία με τουλάχιστον τρία μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, τις εφημερίδες «Kourier», «Der Standard» και «Falter». Στο ίδιο τετρασέλιδο e-mail, το οποίο υπογράφει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Κρίστοφ Πολτζλ, προτρέπονται οι ίδιες υπηρεσίες να μεταχειρίζονται προνομιακά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (εκείνα που επιδεικνύουν «πνεύμα συνεργασίας») ώστε να προωθείται η πολιτική του υπουργείου (δηλαδή του ακροδεξιού Κλικλ). Ποια είναι αυτή η πολιτική; Για παράδειγμα, θα πρέπει να αναφέρονται συστηματικά στα άρθρα του Τύπου η εθνικότητα και το καθεστώς ενός αιτούντα άσυλο ή ενός ατόμου που έχει ήδη λάβει άσυλο (δηλαδή ο Πακιστανός, ο Τούρκος, ο Αιγύπτιος, ο Κογκολέζος δράστης ή ύποπτος κ.λπ.).

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ακροδεξιοί συνέταιροι του καγκελάριου Κουρτς επιχειρούν να φιμώσουν τον Τύπο, για να τα μαζέψουν άρον - άρον μετά την αποκάλυψη των σχεδίων τους. Μετά την αποκάλυψη του e-mail, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε επιχείρηση για να μαζέψει τα σπασμένα υποστηρίζοντας πως «δεν ισοδυναμεί με οδηγία» και ότι, εν πάση περιπτώσει, δεν το έστειλε ο ίδιος ο υπουργός.

Η αντιπολίτευση (σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και οικολόγοι) κατήγγειλαν την απόπειρα ορμπανοποίησης της Αυστρίας, ενώ από τη Νέα Υόρκη ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οποιοσδήποτε περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου είναι «απαράδεκτος».

Απαράδεκτη η φίμωση, παραδεκτοί όμως (και αναγκαίοι) οι κυβερνητικοί εταίροι του καγκελάριου της Αυστρίας, που, σημειωτέον, προεδρεύει το τρέχον εξάμηνο στην Ε.Ε. Ας τα πει αυτά ο Κουρτς και στους ομοϊδεάτες του, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ξορκίζουν τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας ενώ εκτρέφουν παράλληλα μικρούς και μεγάλους Όρμπαν στην αγκαλιά τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)