to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 23.01.2015

πηγή: capital

Πολιτική

Το ακροδεξιό άρθρο ενός αντιπολιτευόμενου πρώην πρωθυπουργού

Άρθρο Σαμαρά στο Capital.gr με τίτλο «Το "ατύχημα" που θα αποτρέψουμε...» στο οποίο παρουσιάζει την εκλογική πλειοψηφία ως μειοψηφία και την επιλογή του λαού ως ατύχημα...


Ολόκληρο το άρθρο Σαμαρά:

Η κατάσταση ξεκαθαρίζει: και στο ευρωπαϊκό σκηνικό και στην Ελλάδα: 

* Μέσα στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα στην οποία οδήγησαν οι πρόωρες εκλογές, αρχίζει να έχει επιπτώσεις. Στην οικονομία ευρύτερα, αλλά και στην ρευστότητα από τον οποία εξαρτάται άμεσα η οικονομία. Το πρόβλημα ρευστότητας απαιτεί να ξεκαθαρίσει αμέσως η πολιτική αβεβαιότητα...

* Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για «ποσοτική επέκταση» είναι αληθινά ιστορική, αλλά η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει απ’ έξω! Είναι ιστορική απόφαση, γιατί θα δοθεί στήριξη ρευστότητας σε όλη την Ευρωζώνη ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ και πλέον. Αλλά για να μπορεί να συμμετέχει η Ελλάδα, πρέπει να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της και να είναι σε πρόγραμμα. 

«Δεσμεύσεις» της Ελλάδας είναι τα πλεονάσματα που δημιουργήσαμε ήδη, οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε, και εκείνες που προγραμματίζουμε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι θα αθετήσει όλες τις δεσμεύσεις! Με την πολιτική του οδηγεί, από το πλεονάσματα σήμερα, σε νέα ελλείμματα. Διακηρύσσει ακόμα ότι θα ακυρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Και ασφαλώς δεν θα εφαρμόσει τις υπόλοιπες. 

Αν δινόταν στο ΣΥΡΙΖΑ η ευκαιρία να εφαρμόσει τέτοια πολιτική, θα οδηγούσε τη χώρα σε ασφυξία ρευστότητας. Κι αυτό θα έφερνε αμέσως ύφεση, ενώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες. 

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν συνεχώς: Όλοι θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά όλα τα μέλη του ευρώ, οφείλουν να τηρούν τους κανόνες του! Ευρώ χωρίς κανόνες δεν υπάρχει...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να... ανα-διαπραγματευτεί τους κανόνες του ευρώ, το ελληνικό δημόσιο χρέος που βρίσκεται στα χέρια των άλλων κρατών-μελών, τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, τα πάντα! 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα στην Ευρώπη. 

Οι χώρες που μας δάνεισαν, δεν δέχονται να κουρέψουν όσα τους χρωστάμε. 

Ούτε δέχεται κανείς να επιστρέψει η Ελλάδα στα ελλείμματα. 

Κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ, ασφαλώς. Αλλά μπορούν να μας αναγκάσουν να ζητήσουμε μόνοι μας να βγούμε από το ευρώ. Και ένας τρόπος γι’ αυτό είναι η πιστωτική ασφυξία. 

Το «ατύχημα» που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να πλησιάζει... 

Είναι κρίσιμο να το ματαιώσουμε στις κάλπες.

Δεν έχει καν σημασία, ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το Πρόγραμμά τους. Κι ένα μικρό μέρος απ’ όσα λένε, αν προσπαθήσουν να εφαρμόσουν, αρκεί για να γίνει «ατύχημα»...

Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν θέλει τέτοιες περιπέτειες. Που αν συμβούν θα σημαδέψουν τη μοίρα της χώρας για πολλά χρόνια. 

Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δεν θα αφήσει μια μειοψηφία, να γυρίσει την Ελλάδα πίσω πολλές δεκαετίες. Γι’ αυτό και θα σταθεί κοντά μας. 

Κάθε ψήφος μετράει. Το πρώτο κόμμα θα πάρει πρόσθετες πενήντα έδρες και εφ’ όσον είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, θα απομακρύνει για πάντα την πολιτική αβεβαιότητα, την αστάθεια, την ύφεση που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το «ατύχημα» που, διαφορετικά, είναι πολύ κοντά...

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)