to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 18.10.2018

Διεθνή

Ακροδεξιές χαρούλες: Την πρόθεση Σαλβίνι να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν χαιρετίζουν οι αυστριακοί «Ελεύθεροι»

Την πρόθεση του Ματέο Σαλβίνι να είναι επικεφαλής υποψήφιος μίας συμμαχίας δεξιο-λαϊκιστικών κομμάτων, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαιρετίζει το συγκυβερνών στην Αυστρία ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.


Την πρόθεση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι να είναι επικεφαλής υποψήφιος μίας συμμαχίας δεξιο-λαϊκιστικών κομμάτων στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον ερχόμενο Μάιο, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαιρετίζει το συγκυβερνών στην Αυστρία --με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς-- ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Ο Σαλβίνι "ως πρόσωπο ενός συλλογικού κινήματος έχει γοητεία", τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του, Χάραλντ Βιλίμσκι, σημειώνοντας ωστόσο ταυτόχρονα, ότι η αναφορά σε "επικεφαλής υποψήφιο" βρίσκεται "στα όρια εξαπάτησης των ψηφοφόρων", και, καθώς δεν υπάρχουν υπερεθνικές λίστες, ο επικεφαλής υποψήφιος θέτει υποψηφιότητα για μία λίστα που ούτε καν υπάρχει.

Στις δηλώσεις του, ο Χάραλντ Βιλίμσκι (στη φωτ. επάνω) εμφανίζεται αισιόδοξος πως στις Ευρωεκλογές του 2019, τα δεξιο-λαϊκίστικα κόμματα έχουν καλές πιθανότητες να αναδειχθούν δεύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Κόμματος των Ελευθέρων, υπάρχει ακόμη χρόνος για μία απόφαση ως προς την υποψηφιότητα του Ματέο Σαλβίνι, και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα μπορέσουν τα πράγματα να οργανωθούν.

Το σχέδιο του Σαλβίνι είναι "μία εκδοχή σκέψης που βρίσκεται στο τραπέζι και έχει γοητεία" και ούτως ή άλλως με τον Σαλβίνι προγραμματίζονται κοινές συνεντεύξεις Τύπου και εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ο Χάραλντ Βιλίμσκι.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)