to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 21.03.2014

Πολιτική

Ακροδεξιά υστερία από τον γ.γ. της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκο (ηχητικό)

Ο Τ. Μπαλτάκος, υπεύθυνος για τη ρατσιστική τροπολογία που προβλέπει απέλαση για όποιον μετανάστη καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές, επιδόθηκε σε ένα αντικομμουνιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα μέσα από τη συχνότητα του Alpha 9,89


«Οι καταγγελίες περί ρατσιστικής βίας στο Φαρμακονήσι ήταν ψευδείς», είπε ο γγ της κυβέρνησης, προδικάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για την τραγωδία και πρόσθεσε: «Πάμε να αναδείξουμε τη φωνή των αστυνομικών και των λιμενικών, που πέφτουν θύματα ψευδών ομολογιών των "λαθρομεταναστών"».

Ο Τάκης Μπαλτάκος, τόνισε με το γνωστό εμετικό ύφος της ακροδεξιάς ότι «υπάρχουν Έλληνες πολίτες, δεν μπορούμε να νοιαζόμαστε μόνο για τα συμφέροντα των μεταναστών», σημειώνοντας ότι «δεν τον απασχολεί τι λέει η Διεθνής Αμνηστία». «Αστυνομικοί και λιμενικοί είναι το υποστύλωμα του κράτους», σημείωσε. 

Μίλησε απαξιωτικά για τους μετανάστες («δε μπορεί ένας λιμενικός να τρέχει στα δικαστήρια επειδή κάποιος Σομαλός ή Πακιστανός θα τον καταγγείλει») χρησιμοποιώντας συνεχώς τον απαράδεκτο όρο «λαθρομετανάστης». Δε δίστασε, μέσα στον χρυσαυγίτικο οίστρο του, να δηλώσει «αντικομμουνιστής»: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».

Ακροδεξιές, ρατσιστικές και φιλοχρυσαυγίτικες χαρακτήρισε τις απόψεις Μπαλτάκου ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ

Ακούστε ΕΔΩ όλο το σχετικό ηχητικό.

«Αντί ο κ. Μπαλτάκος να επιτεθεί στους συνεταίρους του ΠΑΣΟΚ -αυτοί του χάλασαν τα σχέδια, με το να μη δώσουν την πλειοψηφία- του βγαίνει η μόνιμη αντι-αριστερή υστερία. Βέβαια, την πολιτική ευθύνη για όσα λέει και κάνει ο κ. Μπαλτάκος την έχει ο πρωθυπουργός», σχολίασε σχετικά ο Δ. Παπαδημούλης.

Διαβάστε για το χρυσαυγίτικο υπόβαθρο του Μπαλτάκου ένα ρεπορτάζ της Αυγής και μία έρευνα του «Ιού».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)