to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 15.09.2012

πηγή: https://left.gr/98

Διεθνή

Ακροδεξιά οργάνωση θέλει να προβάλει την αντιισλαμική ταινία στο Βερολίνο - Διαδηλώσεις στο Παρίσι, συλλήψεις στην Τυνησία

Μια γερμανική ακροδεξιά οργάνωση θέλει να προβάλει στο Βερολίνο ολόκληρη την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή.


«Για εμάς είναι θέμα τέχνης και ελευθερίας του λόγου», εξηγεί ο Μάνφρεντ Ρους, στέλεχος της ομάδας Pro Deutschland (υπέρ της Γερμανίας), όπως αναφέρει το περιοδικό.

   Η Pro Deutschland είναι μια μικρή ομάδα που συνηθίζει να πραγματοποιεί προκλητικές διαδηλώσεις. Τον Αύγουστο μέλη της συγκεντρώθηκαν μπροστά από τρία τεμένη στο Βερολίνο και ανήρτησαν καρικατούρες του προφήτη Μωάμεθ.

   Σύμφωνα με το Σπίγκελ, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ επέκρινε τα σχέδια της ομάδας. «Τέτοιες ομάδες και οργανώσεις θέλουν μόνο να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας και ρίχνουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

   Στο μεταξύ, περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι καθώς φέρονται να πήραν μέρος σε μια διαδήλωση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το υπουργείο Εσωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

   Πολλές δεκάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «πρόσκεινται σε σαλαφιστές», «διαδήλωσαν με βίαιο τρόπο γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

   Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη περίπου 100 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους άνδρες, ενώ από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν δύο ή τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

   Τέλος, στην Τυνησία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 75 ανθρώπων στο πλαίσιο της έρευνας για τη χθεσινή επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.

   Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

   «Εξήντα πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη άλλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χάλεντ Ταρούς.

   Εξάλλου, ο στρατός έχει ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από την αμερικανική πρεσβεία μετά τα χθεσινά επεισόδια. Πολλά θωρακισμένα οχήματα του στρατού έχουν παραταχθεί γύρω από την πρεσβεία, ενώ άλλα κάνουν περιπολίες γύρω από το κτίριο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)