to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 13.06.2012

left.gr

Πολιτική

Ακροδεξιά επίθεση με τραυματισμό μέλους του ΚΚΕ

Χθες το βράδυ ομάδα ακροδεξιών (σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της Χρυσής Αυγής) επιτέθηκε στο περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή ενώ βρισκόταν κόσμος εκεί.


Ο Γ. Τσιμπουκάκης, 31 ετών,  ήταν υπεύθυνος στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τρίτης, προσέγγισαν το περίπτερο δύο άτομα και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν φραστικά τους παρευρισκόμενους και να πετούν νερά.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος αντέδρασε, δέχθηκε επίθεση με μεταλλικό αντικείμενο, πιθανόν σιδηρογροθιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Νέα ρατσιστική και φασιστική επίθεση εξαπέλυσαν οι ομάδες της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγύπτιων μεταναστών στο Πέραμα και σε βάρος εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή.


Η ασυλία των φασιστικών συμμοριών, που έχουν ως μόνιμο στόχο τους μετανάστες και την αριστερά, πρέπει να σταματήσει άμεσα.


Η παραδειγματική τους τιμωρία από την έννομη τάξη και η πολιτική απομόνωση τους, αποτελεί μια πρώτη απάντηση μιας κοινωνίας που παράγει αντισώματα σε κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική βία.


Όσοι επενδύουν πολιτικά στο φόβο και στον τρόμο της κοινωνίας, πρέπει να καταλάβουν, ότι είναι συνυπεύθυνοι για την άνοδο του φασισμού.


Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογία και δεν λύνει κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα τα περιπλέκει και τα παροξύνει.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη φασιστική βία των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της.



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την επίθεση φασιστοειδών ενάντια στο ΚΚΕ 13/6/2012


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή.

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία.

Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Παρασκευής Παπάγου Χολαργού καλεί σε συγκέντρωση απόψε στις 20:00 στην πλ. Αγ. Παρασκευής.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)