to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 13.09.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Άκρο εκ της σαρκός τους

Tι κάνει ο αυταρχικός νεοφιλελευθερισμός όταν εξαφανιστεί και ο τελευταίος ψωραλέος λαγός από το καπέλο του; Μα, φυσικά, αναμαγεύει τις αμαρτίες των ζηλωτών του και τα αδιέξοδα των ιδεολόγων του στη θεωρία «των άκρων».


Ας μην ξεχνάμε ότι η προπαγανδιστική και ανορθολογική θεωρία των "άκρων" διακινήθηκε από τους υπερσυντηρητικούς εθνικιστές συμμάχους του Χίτλερ στη Γερμανία.

Σε αυτήν προσκολλήθηκαν ιδεολογικά οι αντιδραστικοί πολιτικοί αντίπαλοι του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία, προτού διαπρέψουν στον δωσιλογισμό και περιπέσουν μεταπολεμικά στην έσχατη ανυποληψία. Στη χώρα μας, η υστερική Δεξιά και οι «εκσυγχρονιστές» συνδαιτυμόνες της ευτελίζουν την έννοια της δημοκρατίας, αλλά και την έννοια της νομιμότητας, σε flatus vocis, που προσελκύει τον εκφασισμό ως κανονικότητα, παραχώνοντας ιδιοτελώς τη σχετική δημόσια συζήτηση στο σαπρό σόφισμα των «δύο άκρων».

Το πολιτικό πρότυπο, που απεργάστηκαν επί «ισχυρής Ελλάδας» και υπηρετούν επί μνημονιακού πειραματόζωου, αφομοίωσε εκθετικά τις πολιτικές αιχμές, το εθνο-φυλετικό ήθος και την κατασταλτική μανία της φασιστικής Ακροδεξιάς, ώστε κυριολεκτικά περιπίπτουν σε πολιτικούς και ιδεολογικούς της παραστάτες. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια «επιτυχιών» του ελληνικού καπιταλισμού, ο κοινωνικός και ο φυλετικός ρατσισμός, η μνησικακία απέναντι στον εκάστοτε αδύναμο και η εν γένει επικίνδυνη αξιακή βάση των κοινωνικών αυτοματισμών, συγχωνεύθηκαν με την οικονομική διαχείριση και τις κοινωνικές σκληρύνσεις του νεοφιλελευθερισμού.

Οι μνημονιακοί επαΐοντες ήταν και παραμένουν οι οιστρόπληκτοι ταγοί του συγκεκριμένου προτύπου, συναρμόζοντας προεκλογικά την "εθνικοφροσύνη έκτακτης ανάγκης" από τέτοιο ολέθριο υλικό. Πίσω από αυτό το παραπέτασμα δημοκρατικής εξάχνωσης και αυταρχικής ιδεολογικοποίησης ξεμύτισε η "Χρυσή Αυγή".

Τα συγκροτήματα Τύπου και ο κ. Δένδιας μοχθούν να διαστρέψουν το πλέον προφανές: Έσκασε το corpus αξιών που απηχούν και ο κροταλίας πλανάται ανενόχλητος στους δρόμους.

Novalis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)