to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 30.08.2012

Πολιτική

Ακραίες κινητοποιήσεις των δημάρχων, ακόμα και κατασκήνωση στο Σύνταγμα

Υπέρ των κινητοποιήσεων ακόμη και σε ακραίες μορφές, όπως «διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα» τάσσεται σχεδόν το σύνολο των δημάρχων στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που διεξάγεται σε κλίμα αγωνιστικής διάθεσης, αλλά και έντασης, λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Για «ιστορικό συνέδριο» οι αποφάσεις του οποίου θα κρίνουν το θεσμό και την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μίλησε νωρίτερα ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ, Κ.Ασκούνης, τονίζοντας πως η «κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει μεγαλύτερες και πιο επώδυνες συνέπειες στην κοινωνία, από τη μέχρι τούδε κατάρρευση του κεντρικού κράτους».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης τόνισε ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ.

«Πρέπει να αγωνιστούμε. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνες  δεν γίνεται τίποτα. Ας κατέβουμε και στο πεζοδρόμιο, ας φτάσουμε αν χρειαστεί να κλείσουμε και τους Δήμους και άλλες μορφές, γιατί πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή» επισήμανε ο κ. Τζανακούλης.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πρότεινε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» στην ΚΕΔΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, εκτιμώντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν άλλο δρόμο». 

Όπως επεσήμανε «πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε, πριν φτάσουμε ο καθένας μόνος του να παραιτείται και να φεύγει, γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση,  αλλά ήδη κάποιοι συνάδελφοι είναι τόσο πολύ απελπισμένοι που αυτό βλέπουν ως μοναδική λύση». 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε, ότι «πρέπει να προχωρήσουμε τώρα που το κλειδί μπήκε στο λουκέτο. Πρέπει να μπούμε τώρα μπροστά για να αποτρέψουμε τον αφανισμό της Αυτοδιοίκησης. Γιατί διαφορετικά το κλείσιμο των δήμων θα είναι οριστικό. Προτείνω διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στην ενότητα, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης τάχθηκε και αυτός υπέρ των κινητοποιήσεων και ζήτησε από τους συναδέλφους του να εξηγήσουν στους πολίτες τι προσφέρουν οι δήμοι.



Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)