to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 04.10.2012

Κοινωνία

''Άκρα'' σύμφωνα με το Δένδια και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά

Σχολιάζοντας την είσοδο των επί έξι μηνών απλήρωτων εργαζομένων του Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έμεινε πιστός στη θεωρία των δύο άκρων.


«Είμαι βαθιά λυπημένος, γιατί τα άκρα στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Σε περίοδο βαθιάς κρίσης βρίσκονται τα άκρα να δείξουν ότι δεν σέβονται τίποτα και βρίσκονται βουλευτές που ενισχύουν αυτά τα άκρα στην κατάλυση κάθε θεσμού, κάθε ιερού», είπε ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη εκτροπή από τη νομιμότητα που συντελείται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων ως εκφράσεις "άκρων".

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συμπλήρωσε ότι «η κοινωνία πρέπει να δείξει αυτοσυγκράτηση, είναι υποχρέωσή μας να απομακρύνουμε τα άκρα και οφείλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί σαν κοινωνία γιατί το εναλλακτικό σενάριο είναι η καταστροφή».

Η νέα πρόκληση Δένδια δεν έμεινε αναπάντητη από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Π. Κουρουμπλή απάντησε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για τα επεισόδια  στο ΥΠΕΘΑ:

"Για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, με ένδεια επιχειρημάτων καταφέρεται κατά βουλευτών που προσπάθησαν μέσα από καλόπιστο διάλογο να συμβάλουν στην εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε  μπροστά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Τελικά η κυβέρνηση, αντί να πάει κατηγορούμενους αυτούς που πούλησαν τα ναυπηγεία και τα εγκατέλειψαν, αφήνοντας τρία πλοία κρίσιμης σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό σε εκκρεμότητα και τους εργαζόμενους στην πείνα, έσυρε με τη βία στη ΓΑΔΑ  διαδηλωτές που έχουν να πληρωθούν έξι μήνες."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)