to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 15.02.2017

Πολιτική

Ακούει ο Άδωνις; «Η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση της Ελλάδας. Την έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός», τονίζει ο Κ. Τζαβάρας

Κανένας δεν δικαιούται να έχει άλλη γνώμη από το να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM"


Κανένας δεν δικαιούται να έχει άλλη γνώμη από το να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", και παρατήρησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταγγείλει για ανεπάρκεια και ανικανότητα την κυβέρνηση, αλλά μέχρι να τερματίσει τον βίο της είναι κυβέρνηση της Ελλάδας.

   Ο κ. Τζαβάρας απάντησε σε ερώτηση για την άποψη στελεχών της Ν.Δ. να μην κλείσει τώρα η δεύτερη αξιολόγηση και να γίνουν άμεσα εκλογές και υπογράμμισε: "Όσον αφορά την εθνική υπόθεση και ό,τι σημαίνει για την εθνική υπόθεση η ολοκλήρωση η επιτυχής των διαπραγματεύσεων κανένας, βέβαια, δεν δικαιούται να έχει άλλη γνώμη από το να επενδύει στα καλά νέα. Η κυβέρνηση, άλλωστε, είναι κυβέρνηση της Ελλάδας. Την έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία, βεβαίως, ως αντιπολίτευση, αυτή την κυβέρνηση επανειλημμένως την έχει καταγγείλει για ανεπάρκεια και ανικανότητα. Αλλά, μέχρι αυτή η κυβέρνηση να τερματίσει τον βίο της εξακολουθεί να είναι κυβέρνηση της Ελλάδας".Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει στο αίτημα για εκλογές "για να μπορέσει ο τόπος να κερδίσει χρόνο" και εξήγησε ότι "προβάλλει έναν συνταγματικό τρόπο λήξης αυτής της ζημιογόνου θητείας του κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", διότι, όπως είπε, η θητεία του κ. Τσίπρα είναι "απόλυτο μηδέν".

   "Δυστυχώς η θητεία της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα θα μείνει στην ιστορία σαν μια τρύπα, κενή, τίποτα. Το απόλυτο μηδέν. Είναι η διετία, η οποία μας έχει πάει δέκα χρόνια πίσω", σημείωσε ο κ. Τζαβάρας.

   Χαρακτήρισε "σημαντικές και ωφέλιμες" τις συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο, ενώ για τη στάση που τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στις διαπραγματεύσεις, τόνισε: "Η στάση του ΔΝΤ δεν διαμορφώθηκε έτσι τα τελευταία χρόνια ούτε και θεωρώ ότι το ΔΝΤ είναι εχθρός του κ. Τσίπρα. Άλλωστε έχουμε και στιγμές πιο αγαπητικής σχέσης μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και της κ. Λαγκάρντ [...] Φτάσαμε σ' ένα σημείο όπου επί των ημερών της κυβερνήσεως Σαμαρά τα ίδια και χειρότερα ζήταγε το ΔΝΤ. Εμείς δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι το ΔΝΤ είναι εχθρός της Ελλάδας. Από τη στιγμή που είμαστε αναγκασμένοι να συνυπάρχουμε και να διαπραγματευόμαστε μ' αυτούς τους ανθρώπους, το να τους καταγγέλλεις ως εχθρούς δεν έχει κανένα νόημα. Κακό του κεφαλιού σου κάνεις".

   Για τη σημερινή επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα και τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Τζαβάρας σχολίασε πως ο κ. Μοσκοβισί ήρθε "στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών που μας προσφέρει η κυβέρνηση της Γαλλίας να λειάνει τα πράγματα" και σημείωσε: "πάλι ακούω γενικότητες, πάλι ακούω ότι θα πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάποιες μεταρρυθμίσεις, να μπούμε σε κάποια ζητήματα τεχνικά τα οποία η κυβέρνηση αρνείται".

   Ο κ. Τζαβάρας είπε ακόμη πως "το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι οι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά γιατί έχουν μια κομμουνιστική κουλτούρα, η οποία τους εμποδίζει να δώσουν την ψυχή τους, τη βούλησή τους και τη λογική τους για να λειτουργήσουν φιλελεύθεροι θεσμοί" και πρόσθεσε: "Η δημοκρατία τους πέφτει λίγο στενή ή λίγο ευρύχωρη. Δεν μπορούν να προσαρμόσουν τον βηματισμό τους στις κινήσεις που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον, το εθνικό συμφέρον για να βγούμε από την κρίση. Όλα τα ανάγουν σε μία παραληρηματική, επικοινωνιακή τακτική, που προβάλλει μια φαντασίωση υπεροχής, αυτάρκειας και πληρότητας, που τελικώς δεν έχει καμία σχέση με τη σκληρή πραγματικότητα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)