to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 22.08.2014

Οικονομία

Ακόμη μια κοροϊδία για τους ροδακινοπαραγωγούς

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τους κανονισμούς σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών.


Μεταξύ άλλων, οι κανονισμοί της Κομισιόν ορίζουν πως η χρηματοδοτική συνδρομή της ΕΕ θα πρέπει να καλύπτει έως και το 10% κατ' ανώτατο όριο του όγκου παραγωγής που διαθέτει στο εμπόριο κάθε οργάνωση παραγωγών.

Οι παραγωγοί που δεν είναι μέλη οργάνωσης θα πρέπει να λάβουν το 50% των ποσών που προβλέπονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης χρηματοδοτικής συνδρομής της Ένωσης. Η ΕΕ αναφέρει ότι αυτοί θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες ή ανάλογες προϋποθέσεις με εκείνες που πληρούνται από τις οργανώσεις παραγωγών.

Για δραστηριότητες προώθησης, τέσσερις χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) θα λάβουν 3 εκατομμύρια ευρώ, με την Ελλάδα να λαμβάνει στο πλαίσιο αυτό 317.215 ευρώ.

Το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα δεν ικανοποιεί τους Ελληνες παραγωγούς.

Ακόμη μια κοροϊδία για τους ροδακινοπαραγωγούς

Ο Συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Εύβοιας, Ευάγγελος Αποστόλου με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Κομισιόν για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για επανάληψη των γνωστών αποφάσεων της 11ης Αυγούστου της ΕΕ. που δεν αντιμετώπιζαν ούτε κατ’ ελάχιστον το πρόβλημα. Η ΕΕ όχι μόνο δεν δέχτηκε κανένα από τα αιτήματα των ελλήνων παραγωγών, αλλά τους αντιμετωπίζει ως επαίτες με τις πενταροδεκάρες (317.215 ευρώ!!!) που θα διαθέσει για την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές.

Ταυτόχρονα, βέβαια η απόφαση αποτελεί κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να μπορεί να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος και να αρθρώσει ένα διεκδικητικό λόγο στα αρμόδια όργανα της ΕΕ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)