to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 17.12.2020

Πολιτική

Ακόμη μια απευθείας ανάθεση 150.000 ευρώ από τη Σοφία Νικολάου με... ενδείξεις υπερτιμολόγησης

Καθημερινές γίνονται πλέον οι αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις της γενικής γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.


Μόλις χθες η Σοφία Νικολάου υπέγραψε στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια μασκών προσώπου, έναντι σχεδόν 150 χιλιάδων ευρώ, σε εταιρεία που είχε αναλάβει μια ημέρα πριν να προμηθεύσει τις φυλακές της χώρας –για αντίστοιχο ποσό- με γάντια νιτριλίου μιας χρήσης.

Σήμερα το documentonews.gr φέρνει στο φως ακόμη μια απόφαση ανάθεσης που δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 2020 και υπογράφεται και πάλι από τη Σοφία Νικολάου. Η επίμαχη απόφαση ανάθεσης αφορά την προμήθεια ειδών καθαριότητας και προϊόντων καθαρισμού (20.000 τεμάχια αντισηπτικό spray επιφανειών με αιθυλική αλκοόλη 80%, 15 χιλιάδες τεμάχια χλωρίνη λεπτόρρευστη και 10.600 τεμάχια αλκοολούχο λοσιόν 95 βαθμών για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του ΙΑΑΑ Βόλου στην εταιρεία «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ ΘΕΑΝΩ Μ.Ι.Κ.Ε.», έναντι 146.979,6 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%. Αναφορικά με την κοστολόγηση των επίμαχων προϊόντων ανά μονάδα, το spray (250 ml) κοστολογήθηκε στα 4,45 ευρώ έκαστο, η αλκοολούχος λοσιόν (330 ml) κοστολογήθηκε στα 2,35 ευρώ έκαστη, ενώ η χλωρίνη –δεν αναγράφεται ποσότητα-, κοστολογήθηκε σε 1,65 ευρώ έκαστη.

Αξιοσημείωτο βάσει της συγκεκριμένης απόφασης ανάθεσης, είναι ότι η εταιρεία «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ ΘΕΑΝΩ Μ.Ι.Κ.Ε.» πραγματοποίησε προσφορά για την ανάληψη του έργου, καταθέτοντας «τα απαραίτητα δικαιολογητικά», την ίδια ημέρα με αυτή που δημοσιεύθηκε η απόφαση, δηλαδή στις 16 Δεκεμβρίου του 2020!

Πέραν τούτου όμως φαίνεται πως η κοστολόγηση που πραγματοποιήθηκε στα επίμαχα προϊόντα ήταν ιδιαιτέρως υψηλή. Κι αυτό γιατί βάσει αναζήτησης που πραγματοποιήσαμε, προκύπτει ότι η τιμή ενός αντίστοιχου spray 250(ml), με αυτό που παρέλαβε η γ.γ. Αντεγκληματικής ανέρχεται για λιανική πώληση ακόμη και στα 2,34 ευρώ. Δηλαδή στι μισή τιμή σχεδόν συγκριτικά με την κοστολόγηση που πραγματοποίησε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και αφορούσε προμήθεια σε χονδρική.

Η κοστολόγηση της αλκοολούχου λοσιόν φαίνεται πως κυμάνθηκε σε λογικά πλαίσια, αφού το κόστος της για λιανική πώληση ξεκινάει από τα 3,25 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 4,98 ευρώ. Αναφορικά με το κόστος της χλωρίνης, αυτό που προκαλεί αρχικά εντύπωση είναι ότι δεν αναγράφεται η ποσότητα των 15 χιλιάδων τεμαχίων που παρέλαβε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Αν το κάθε μπουκάλι χλωρίνης είναι χωρητικότητας 2 λίτρων, τότε η κοστολόγηση του από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τη λιανική πώληση του προϊόντος, η οποία κυμαίνεται στα 1,68 ευρώ. Εφόσον όμως η προμήθεια αφορούσε μπουκάλια χλωρίνης του ενός λίτρου, τότε η κοστολόγηση κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλή, αφού κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τη λιανική πώληση του προϊόντος, η οποία ανέρχεται στα 0,98 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδική εταίρος της επίμαχης εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε στις 31 Μαρτίου του 2016 και εδρεύει στο Ηράκλειο, είναι η Θεανώ Ρουμελιωτάκη. Μάλιστα, η Θεανώ Ρουμελιωτάκη φαίνεται πως είναι σύζυγος του Ευάγγελου Στεφανάκη, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Τυλίσσου του δήμου Μαλεβιζίου, όπως προκύπτει από παλαιότερο αναρτημένο βιογραφικό του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)