to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ακόμη και η υποκρισία ντράπηκε

Τα κόμματα που ζητούν την καταδίκη της ΧΑ, προσβάλλουν τη δημοκρατία. Εδώ αξιολογούνται οι πράξεις και η εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα.


Τα κόμματα που ζητούν την καταδίκη της ΧΑ, προσβάλλουν τη δημοκρατία. Εδώ αξιολογούνται οι πράξεις και η εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα. Το τι λέει το ένα κόμμα και το άλλο είναι παντελώς αδιάφορο. Αλλιώς θα απέδιδαν δικαιοσύνη τα κόμματα. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο εφιαλτική θα ήταν η ζωή αν τα κόμματα απέδιδαν δικαιοσύνη Στη Δημοκρατία λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών και η δικαιοσύνη απονέμεται από τα όργανα της και όχι από τα κόμματα και τον οποιονδήποτε όσο ισχυρός κι αν είναι. 


Τα  είπε αυτά  σε πρόσφατη συνέντευξη του και σίγουρα δεν ντράπηκε καθόλου. Εξάλλου δεν έχει για τίποτα να ντραπεί ο μεγαλορρήμων, λαλίστατος και αυτοθαυμαζόμενος για το πολιτικό του μπόι, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο πολιτικός που στην απέραντη κομπορρημοσύνη του, θεωρεί αυτά που κατά καιρούς λέει ως θέσφατα και αξιώματα, μη επιδεχόμενα καμιά αμφισβήτηση και κριτική. Ο έγκριτος συνταγματολόγος, πρώην υπουργός, νυν βουλευτής, που κατάπιε αμάσητη ολόκληρη Novartis, το σκάνδαλο που το κόστος του ισοδυναμεί με ένα σημαντικό μέρος του δημόσιου χρέους μας. Το σκάνδαλο που βαφτίστηκε μόνο εδώ στην Ελλάδα σκευωρία και θεωρήθηκε και θεωρείται ως ανύπαρκτο. Τα λέει όλα αυτά ο πολιτικός που από τα έδρανα της βουλής αλλά και τα ΜΜΕ εξαπέλυε μύδρους και απειλές κατά των προστατευομένων μαρτύρων του παραπάνω σκανδάλου. Τα λέει αυτά ο πολιτικός που δεν δίστασε όχι μόνο τους μάρτυρες να τρομοκρατήσει, μα και δικαστικούς που κατά την υπεράνω πάντων άποψη του δεν κάνανε καλά τη δουλειά τους και ήλεγχαν πολιτικούς  όπως του λόγου του με …έωλες υπόνοιες και κατηγορίες, στους οποίους ο τόπος στο κάτω της γραφής, χρωστά για τις …υπηρεσίες τους σ αυτόν. Τα  λέει αυτά ο πολιτικός που κατά το δοκούν και όταν τον συμφέρει θυμάται την διάκριση εξουσιών στη Δημοκρατία και επί πλέον στηλιτεύει με θρασύτατο τρόπο κόμματα και ισχυρούς που επιδιώκουν να απονέμουν δικαιοσύνη. Τα λέει αυτά ο … ακοίμητος φρουρός της ηθικής της πολιτικής και θιασώτης της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όταν σιωπά εκκωφαντικά μπροστά στη μαφιόζικη μεθόδευση εκπαραθύρωσης και τιμωρίας μιας δικαστικού που επέμενε να κάνει τη δουλειά της, σεβόμενη πρώτα τον εαυτό της και τιμώντας τον όρκο της.


Να ξεχνά ο κύριος αυτός ότι οι θέσεις και οι απόψεις των κομμάτων και άλλων συλλογικοτήτων αναφέρονται στη με πολιτική προβιά εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας;  Μιας συμμορίας του κοινού ποινικού κώδικα που επικαλείται ότι στα πλαίσια της …πολιτικής της δράσης, συνέβηκαν και κάποια παρατράγουδα τα οποία κυρίως προκάλεσαν αντίπαλοι της. Η απουσία θέσης και άποψης των κομμάτων για την σημασία αυτής της δίκης των ναζιστών, για την απειλή της ίδια της Δημοκρατίας από τους ορκισμένους εχθρούς της, στο όνομα μιας δήθεν μη παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης, θα θεωρούνταν σαν παραίτηση από την δίκαιη απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, για την οριστική και μη αναστρέψιμη καταδίκη του ναζισμού.


Τις δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου αντίκρισε η υποκρισία και έκρυψε ακόμη και αυτή το πρόσωπο της από ντροπή


ΥΓ .Το λέμε και θα το λέμε ότι υπάρχουν σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στη δικαιοσύνη άνθρωποι, δικαστές που τιμούν τον όρκο τους και εννοούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως επιτάσσει η αλήθεια και η συνείδηση τους. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του Κυριάκου που αμνήστευε τραπεζικά στελέχη και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα περίφημα θαλασσοδάνεια και ζητά  την συνέχιση της έρευνας και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.  Από διακόσια και κάτι εκατομμύρια ευρώ χρωστούν στις τράπεζες, μπλε και πράσινοι. Και φυσικά θα πληρώσουν τον χειμώνα που θα πέσει μαύρο χιόνι.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)