to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ακόμη ένα έργο καθυστερεί αδιανόητα επί ΝΔ: Ερώτηση στη Βουλή για το πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο

Μάλιστα η σχετική επίκαιρη ερώτηση επανακατατέθηκε λόγω της μεγάλης καθυστέρησης υλοποίησης των δεσμεύσεων του υφυπουργού Δ. Οικονόμου, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου


Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: Αδιανόητη καθυστέρηση στις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της παραχώρησης του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος) στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη επανακατάθεσης της επίκαιρης ερώτησης λόγω της μεγάλης καθυστέρησης υλοποίησης των δεσμεύσεων του υφυπουργού Δ. Οικονόμου, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου από πλευράς υπουργείου και την αντίστοιχη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του Πάρκου Ελ. Βενιζέλου (Ασύρματος) στον δήμο του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλασή του. 

Ο Γ. Μπαλάφας υπενθύμισε ότι στις 2 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία συζητήθηκε η αρχική επίκαιρη ερώτηση, τονίστηκε η κατά ενάμιση χρόνοκαθυστέρηση των διαδικασιών. Ο τότε υφυπουργός Δ. Οικονόμου παραδέχθηκε αβίαστα τις καθυστερήσεις και δεσμεύτηκε για την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου και την αποστολή του αναθεωρημένου ρυμοτομικού σχεδίου στο ΣτΕ, ώστε να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Οκτώ μήνες μετά, όμως, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, γεγονός που οδηγεί στον έντονο προβληματισμό αν οι καθυστερήσεις είναι προσπάθεια να μετατεθεί η ανάπλαση του πάρκου στις “ελληνικές καλένδες” ή ακόμα και να ακυρωθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ είχε γνωστοποιηθεί η επανακατάθεση της επίκαιρης ερώτησης υπήρξαν πληροφορίες ότι υπεγράφη η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και έχει προωθηθεί στο ΣτΕ.  Με αυτά τα δεδομένα ο Γ. Μπαλάφας ρώτησε τον υπουργό  αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές και ζήτησε τη χρονική δέσμευση για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει προγραμματίσει την ανάπλαση του πάρκου από υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και συγκεκριμένα το “Πρόγραμμα Α. Τρίτση”, πρόγραμμα για το οποίο η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31 Μαΐου, καθιστώντας σημαντική την ολοκλήρωση της διαδικασίας από πλευράς πολιτείας πριν την εν λόγω ημερομηνία.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ν. Ταγαράς αφού για άλλη μια φορά αναγνώρισε το δίκαιο του ερωτήματος και αποδέχθηκε την καθυστέρηση της διαδικασίας, ανέλυσε την πορεία από και προς το ΣτΕ του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος, καταδεικνύοντας έμμεσα αυτή την καθυστέρηση και δεσμεύθηκε εκ νέου για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο Γ. Μπαλάφας τόνισε ότι όλη αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί έντονες απορίες στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς προκαλώντας έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην Πολιτεία. Τόνισε τη σημασία της συνέχειας του κράτους ανεξάρτητα κυβερνήσεων για διαδικασίες που αφορούν τους πολίτες διαχρονικά και το κοινό όφελός τους και, μάλιστα, εντός χρονικών διαγραμμάτων.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)