to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 20.04.2022

Πολιτική

Αναγκάζεται σε μικρή αύξηση μετά την κοροϊδία του Γενάρη: To απόγευμα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Σήμερα (Μ. Τετάρτη) και αφού επί τόσους μήνες οι εργαζόμενοι έχουν μείνει παντελώς ανοχύρωτοι απέναντι στην ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα, συζητείται στο Μαξίμοτ το θέμα του κατώτατου μισθού και τις επικείμενης, ανεπαρκούς, αύξησης


Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το μεσημέρι συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, «για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού», η οποία αναμένεται από την 1η Μαΐου.

Στις 19.00 πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπό την ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση λόγω της τρομακτικής ακρίβειας στην ενέργεια και βασικά αγαθα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, επίσης το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά στις ανακοινώσεις. Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση».

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης που έλαβε στα χέρια του την Παρασκευή το πόρισμα του ΚΕΠΕ (τελευταίο στάδιο της διαβούλευσης) διευκρίνισε ότι η εισήγησή του προς το υπουργικό Συμβούλιο θα γίνει μετά τις εορτές του Πάσχα, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Οι ενδείξεις είναι ότι η κυβερνητική εισήγηση θα κινηθεί μεταξύ 6% και 7%, πέραν του πενιχρού 2% που δόθηκε κατά στις αρχές του 2022. Με βάση το σενάριο για αυξήσεις 6%-7%, που φυσικά δεν αρκούν για να καλύψουν το θηριώδη πληθωρισμό, ο κατώτατος μισθός από 663 ευρώ που είναι σήμερα θα διαμορφωθεί στα 703 έως 710 ευρώ μικτά, σύμφωνα με την «Ημερησία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)