to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 29.08.2012

Πολιτισμός

Ακόμα πιο προσιτές οι 'Νύχτες Πρεμιέρας'

Στην 18η διοργάνωση αυξάνονται οι κατηγορίες ατόμων με μειωμένα εισητήρια


Είτε για ν' αποφύγουν τις κενές θέσεις στις αίθουσες, είτε από πραγματική κοινωνική ευαισθησία, οι φετινές "Νύχτες Πρεμιέρας" στη 18η διοργάνωσή τους γίνονται ακόμα πιο προσιτές σε άνεργους, φοιτητές, χαμηλόμισθους και λοιπά αδύναμα οικονομικά κοινωνικά στρώματα, μειώνοντας το εισιτήριο εισόδου της πρώτης απογευματινής προβολής στα 5 ευρώ (από 6) και ανεβάζοντας τον αριθμό δωρεάν εισιτηρίων που διανέμονται σε άνεργους σε 2.000, 500 περισσότερα από πέρσι. 

Παράλληλα, διατηρούνται οι πρωινές προβολές με το μειωμένο εισιτήριο των 4 ευρώ, ενώ για 8η συνεχή χρονιά, οι βραδυνές προβολές παραμένουν στα 6 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" φιλοδοξεί "να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, παρακολουθώντας εμπνευσμένες κινηματογραφικές δημιουργίες απ' όλο τον κόσμο".
 
Θέλοντας να δώσει μια οικονομική ανάσα στους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, το φεστιβάλ θα μοιράσει συνολικά 2.000 εισιτήρια σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
Τα εισιτήρια αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:
- 150 δωρεάν διαπιστεύσεις ανέργων. Οι διαπιστεύσεις αυτές, θα έχουν τη μορφή των κανονικών δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και θ’ αντιστοιχούν σε 5 δωρεάν εισιτήρια για ταινίες της αρεσκείας του δικαιούχου. Αιτήσεις θα γίνονται στο γραφείο τύπου του φεστιβάλ με την επίδειξη της - επικυρωμένης και εν ισχύ - κάρτα ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας, τις ημέρες Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, για την αίτηση αυτή θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας. Προσοχή: Οι πρώτοι 150 που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση.
Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν ωστόσο, το φεστιβάλ θα μοιράσει: 
- 1250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ. Προσοχή: Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας και θα δίνεται, από το γραφείο τύπου, την προηγούμενη μέρα. 


Το Γραφείου Τύπου του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. 

Εκτός αυτού, θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10 και 25 προβολών και φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα διατεθούν και κάρτες των 20 προβολών, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή. 


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)