to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 30.01.2022

Πολιτική

Ακόμα μία «βόμβα» Φουρθιώτη: Ο διευθυντής της Στρατινάκη του έδωσε εντολή να μηνύσει τον Π. Πολάκη

Στις στενές σχέσεις που διατηρούσε με τη Νέα Δημοκρατία, προστίθεται και η «εντολή» του διευθυντή της γ.γ. του υπουργείου Εργασίας στον Μένιο Φουρθιώτη να κάνει μήνυση στον Παύλο Πολάκη


Το παραπάνω καταγγέλλει ο ίδιος ο Φουρθιώτης σε σχόλιό του σε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η καταγγελία Πολάκη: «Πήρε ο Φουρθιώτης εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα Συνεργασία;»

Νέα καταγγελία κατά της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, έκανε νωρίτερα την Κυριακή από το βήμα της βουλής ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Μένιου Φουρθιώτη με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να δώσει εξηγήσεις για το ποσό των 210.000 χιλιάδων ευρώ που φέρεται να είχε πάρει ο παρουσιαστής από τα Πρόγραμμα Συνεργασία, τον Ιανουάριο του 2021 επί υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη.


Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι το ποσό αυτό το πήρε ο υπόδικος παρουσιαστής για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, δηλαδή 70.000 ευρώ κάθε μήνα κατόπιν εντολής Χατζηδάκη. Επιπλέον ο κ. Πολάκης υπογράμμισε μάλιστα ότι «το ποσό αυτό του το είχε κόψει με νομοθέτηση ο κ. Βρούτσης στις 20/12/2020» και γι’ αυτό τον λόγο στις «2/1/2021 με εντολή Φουρθιώτη "έφυγε"» από το υπουργείο ο κ. Βρούτσης.

Ωστόσο, η καταγγελία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο συγκεκριμένο ποσό, έρχονται να προστεθούν άλλα 180.000 που είχε πάρει μέχρι τον Σεπτέμβριο ο Μένιος Φουρθιώτης -ξανά επί υπουργίας Κ. Χατζηδάκη- σύμφωνα με την καταγγελία Πολάκη.

Από τα πυρά του Π. Πολάκη δεν ξέφυγαν όμως και ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταϊκούρας καθώς και ο επικεφαλής της Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής τους οποίους ρωτάει αν πληρώθηκε ο κ. Φουρθιώτης και οι εταιρείες του από το πρόγραμμα  της επιστρεπτέας καταβολής και αν ναι, πόσα;.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)