to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 27.05.2017

Διεθνή

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα αποχωρήσουν οι στρατιώτες από τους δρόμους της Βρετανίας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι οι ένοπλοι στρατιώτες θα αποσυρθούν από τους δρόμους, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι οι ένοπλοι στρατιώτες θα αποσυρθούν από τους δρόμους, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Η απόσυρση των στρατιωτών θα ακολουθήσει την μετάπτωση που επιπέδου ασφάλειας σε “σοβαρό” από “κρίσιμο” που είχε αναβαθμιστεί μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ. Η εξέλιξη αυτή, σημειώνεται μετά την ουσιαστική αστυνομική δραστηριότητα που καταγράφηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στην Βρετανία, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας στην χώρα.

Ακόμα δύο συλλήψεις

Ακόμα δύο άτομα συνέλαβαν οι βρετανικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ από την οποία σκοτώθηκαν 22 άτομα.

Συνολικά έχουν συλληφθεί, κρατούνται και ανακρίνονται 11 άτομα για την επίθεση του βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Αν και που ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι "Ένα μεγάλο μέρος του δικτύου" που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ εξαρθρώθηκε, ενισχύεται η παρουσία ενόπλων σε όλη τη χώρα, με περίπου 1300 εκδηλώσεις να είναι προγραμματισμένες για αυτό το σαββατοκύριακο.

Η Βρετανία παραμένει σε ύψιστο συναγερμό. Δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν την αστυνομία και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έχουν ζητήσει από το προσωπικό τους να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Πηγή με γνώση της υπόθεσης αποκάλυψε στο πρακτορείο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 500 επιχειρήσεις στις οποίες εμπλέκονται περίπου 3000 άτομα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)