to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 20.09.2020

Κοινωνία

Ακόμα τέσσερις νεκροί από κορωνοϊό - Νέα μέτρα στην Αττική από Δευτέρα

Αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη μάχη με την επιδημία. Σε λιγότερο από 20 ώρες έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη και 2 στην Αττική - Σε πορτοκαλί συναγερμό η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας


Μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία, μία 88χρονη και ένας 50χρονος που έπασχε από υποκείμενο νόσημα στο ίδιο νοσοκομείο.

Επίσης χθες το βράδυ κατέληξε ένας άνδρας 88 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε διακομιστεί από τη Νάουσα και τα ξημερώματα κατέληξε μια γυναίκα 74 ετών σε κλίνη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει πλέον στους 335.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του Σαββάτου 19/9, καταγράφηκαν 240 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.978, από τα οποία το 55,7% άνδρες.

Μικρή μείωση (65) παρατηρήθηκε στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Στο μεταξύ, σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική, με την κυβέρνηση να θέτει σε ισχύ από τη Δευτέρα και για τις επόμενες 14 μέρες (4 Οκτωβρίου) νέα μέτρα με το βλέμμα των ειδικών να είναι στραμμένο στα τέλη Οκτώβρη, οπότε και αναμένουν περαιτέρω έξαρση του νέου κορονοϊού μαζί με τη συνύπαρξη της εποχικής γρίπης.

Τα νέα μέτρα εστιάζουν στις δημόσιες συναθροίσεις με πλαφόν εννέα ατόμων, ενώ θέτουν περιορισμούς στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες). Επίσης προβλέπουν πάγωμα συναυλιών και τηλεργασία σε δημόσια και ιδιωτικό τομέα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)