to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΑΚΕΛ: 29% των Κυπρίων ζουν στο όριο της φτώχειας

«Αυτή τη στιγμή πάνω από 50.000 οικογένειες στην Κύπρο σιτίζονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία και το 29% ή 240.000 περίπου Κύπριοι ζουν στο όριο της φτώχειας» δήλωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο παρέδωσε επιταγή 1.000 ευρώ εκ μέρους του κόμματος.


Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη το Δίκτυο για τα προγράμματα που εκπονεί σε εθελοντική βάση με σκοπό τη στήριξη όλων όσοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του σε σχέση με τον κίνδυνο πολλοί Κύπριοι να χάσουν τα σπίτια τους με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην περάσουν τέτοιες πρόνοιες.

«Δυστυχώς το μοντέλο που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Κύπρο είναι το ιρλανδικό και  πάρα πολλοί στην Ιρλανδία έχασαν τα σπίτια τους με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», ανέφερε και ευχήθηκε να βρει στήριξη σε αυτή του την προσπάθεια από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι εκείνος που έχει την κύρια ευθύνη για να στηρίξει όσους υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης είναι το κράτος με την κοινωνική πολιτική που πρέπει να καθορίσει.

 «Λυπούμαι να πω πως αυτή η κυβέρνηση στρέφεται προς ακριβώς την αντίθεση κατεύθυνση αντί αυτής που θα έπρεπε να διαμορφώνει στις συνθήκες που διέρχεται η χώρα μας. Οι εθελοντικές οργανώσεις θα έπρεπε να συμπλήρωναν την προσπάθεια την οποία το κράτος θα έπρεπε να καταβάλει», ανέφερε.

«Αυτό λέει πάρα πολλά για το πού οδηγεί η πολιτική της λιτότητας την οποία η τρόικα έχει επεκτείνει σε όλες τις χώρες, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε μνημόνιο, αλλά να πω ότι στη δική μας περίπτωση, δυστυχώς, η κυβέρνηση όχι απλά και μόνο δέχεται αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές αλλά με δικές της προτάσεις τις κάνει ακόμα πιο αντιλαϊκές», είπε.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι εθελοντικές οργανώσεις είναι πραγματικές οάσεις «που βοηθούν τους συμπατριώτες μας να ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που είναι μέρες αγάπης».

Συντάκτης: Ακης Φάντης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)