to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 30.05.2019

Πολιτική

Α.Καββαδία: Η «πρεμούρα» της ΝΔ για τους ανώτατους δικαστές υπονοεί ότι η δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από την κάθε κυβέρνηση (βίντεο)

«Η "πρεμούρα" που δείχνει η ΝΔ για το ποιοι θα είναι οι ανώτατοι δικαστές υπονοεί ότι η δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από την κάθε κυβέρνηση» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτώμενη εάν έτσι αντιλαμβάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση τη διάκριση των εξουσιών.


«Η πρόταση για τους ανώτατους δικαστές έχει περάσει με 4/5 από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έχει ψηφίσει και η ΝΔ», τονίζει η Αννέτα Καββαδία προσθέτοντας ότι «η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είναι ένα διακομματικό όργανο».

Παράλληλα, η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «υπάρχει το άρθρο 90 του Συντάγματος που προβλέπει τη διαδικασία. Για την διαδικασία της επιλογής το Σύνταγμα παραπέμπει στον νόμο και νόμος είναι ο ν. Καστανίδη».

«Η "πρεμούρα" που δείχνει η ΝΔ για το ποιοι θα είναι οι ανώτατοι δικαστές υπονοεί ότι η δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από την κάθε κυβέρνηση» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτώμενη εάν «έτσι αντιλαμβάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση τη διάκριση των εξουσιών».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η Α.Καββαδία σημείωσε ότι «υποστήκαμε φθορά, εφαρμόσαμε μνημόνιο, αναγκαζόμενοι να εφαρμόσουμε πολιτικές που σαφώς δεν ήταν δικές μας».

«Με τόσο περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο πιέζονται οι υπόλοιπες τάξεις. Η μεσαία τάξη πιέστηκε πολύ», σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι «το μείζον είναι τώρα να βγούμε έξω, να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια παραδεχόμενοι τα λάθη μας»

Παράλληλα τόνισε ότι είναι απολύτως αντιστρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το «να γίνει μια προγραμματική συζήτηση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Η ΝΔ κρύβει τις προγραμματικές τις θέσεις πίσω από το θέμα της ασφάλειας».

Τέλος, αναφερόμενη στο προσφυγικό δήλωσε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που από το 2015 και μετά επιδείξουμε τη συγκεκριμένη στάση. Η χώρα δέχεται συγχαρητήρια, ωστόσο οι εικόνες της Μόριας δε μας τιμούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)