to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 24.10.2022

Πολιτική

Άκαρπη η συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου με τον δήμαρχο για «Βοήθεια στο Σπίτι» και καθαριότητα

Ερωτήματα που αφορούσαν τους εργαζομένους στην Βοήθεια στο Σπίτι, τους εργαζομένους στον Δήμο κ.λπ., έμειναν αναπάντητα αφού ο Δήμαρχος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας…


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

«Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου με τον δήμαρχο κ. Αρετάκη, χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις στα θέματα της καθαριότητας και των εργαζομένων εκεί.

Παρά τις ρητές δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιων της  δικαστική αρχής  για την βελτίωση  των συνθηκών αποκομιδής  των απορριμμάτων και  της ασφαλούς εργασίας του προσωπικού, ισχυρίστηκε ότι σαν δημοτική αρχή  είχε πράξει τα ...δέοντα

Ερωτήματα που αφορούσαν τους εργαζομένους στην Βοήθεια στο Σπίτι, τους εργαζομένους στον Δήμο κ.λπ., έμειναν αναπάντητα αφού ο Δήμαρχος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας…

Ο Δήμαρχος τρία χρόνια μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής εξακολουθεί να περιγράφει τον δήμο, τις υπηρεσίες καθαριότητας και την ΔΕΥΑΖ  ως «διαλυμένα μαγαζιά», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους προϊσταμένους και το προσωπικό του δήμου εν γένει. Επί της ουσίας αντιπολιτευόμενος τον εαυτό του.....

Οι θεσμικές απαντήσεις που πιεστικά ζητήθηκαν από τον δήμαρχο έμειναν μετέωρες και γέννησαν περισσότερο προβληματισμό.

Κατά την εκτίμηση του Σύριζα-ΠΣ , η  ιδιωτικοποίηση  της αποκομιδής των απορριμμάτων, κρέμεται πλέον  ως δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τον γόρδιο δεσμό της «μαφίας των σκουπιδιών». Για ανακύκλωση, πράσινα σημεία, διαλογή στην πηγή, φυσικά ούτε λόγος.

Για το κρίσιμο ζήτημα της δημοτικής περιουσίας συνολικά  αλλά και στην ορεινή Ζάκυνθο παραδέχθηκε πως δεν έχει σαφή εικόνα για την καταγραφή και την ένταξή της στο Κτηματολόγιο, αν και ευελπιστεί (!) η διαδικασία να τελειώσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ενώ στο αίτημα του Σύριζα-ΠΣ για να προασπίσει ο δήμος την δημοτική περιουσία που περιλαμβάνεται στο απατηλό συμβόλαιο των 15.000 στρεμμάτων  στην ευρύτερη περιοχή του Ναυαγίου, παριστάμενος σαν πολιτική αγωγή στην ποινική δίκη  των επτά κατηγορουμένων, δεν διακρίναμε ιδιαίτερη προθυμία εκ μέρους του κ. δημάρχου.

Καλούμε τον κ. Αρετάκη έστω και τώρα να αναλάβει  πρωτοβουλίες για την επίλυση των καυτών ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Σε αντίθετη περίπτωση ή άσκηση αντιπολίτευσης προς.... τον εαυτό του ισοδυναμεί  πλέον με ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την κατάντια του δήμου και παραίτηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)