to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 03.02.2014

Κοινωνία

Το aixmi.gr και η διαστρέβλωση των δηλώσεων της Ελένης Τσαλιγοπούλου για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να είσαι ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του MEGA και να έχεις το site aixmi.gr για να διαστρεβλωθεί τόσο μία δήλωση, ώστε από το "θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ" να γίνει "αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα"


Μπαίνεις στο site aixmi.gr (του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, διευθυντή του δελτίου ειδήσεων του MEGA),  και βλέπεις συνέντευξη της Ελένης Τσαλιγοπούλου με τίτλο "Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα". Συνειρμικά, σου έρχονται στο μυαλό όλα εκείνα τα προεκλογικά συνθήματα του MEGA: "αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ" (θα ξεχειλίσει ο Νείλος, θα γεμίσει ο κόσμος κατσαρίδες, θα ..., θα... , γενικά θα πάθουμε πολλά 'κακά' πράγματα).  

Και μετά έρχεται δήλωση της Ελένης Τσαλιγοπούλου που καταγγέλλει διαστρέβλωση των όσων είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Τις τελευταίες μέρες έδωσα μια σειρά από συνεντεύξεις. Με κατάπληξη διαπίστωσα πως σε κάποιες από αυτές (στη δημοσιευμένη εκδοχή τους) υπήρξε πλήρης παραμόρφωση και στρέβλωση του νοήματος όσων είπα, καθώς και αποσπασματική χρήση κάποιων λεγομένων μου που χρησιμοποιήθηκαν ως “τσιτάτα”, αποκομμένα από τη συνολική μου απάντηση, άρα με στρεβλωμένο το αληθινό και πλήρες σκεπτικό τους. Έτσι γράφω αυτό το σημείωμα, που εξηγεί και αποσαφηνίζει τις αληθινές μου απόψεις και γνώμες για όσα ερωτήθηκα, κι αφήνω τους ακροατές μου να αναρωτηθούν αν οι παραποιήσεις οφείλονται στον “δαίμονα του τυπογραφείου ή....”

Η δήλωση της Ελένης Τσαλιγοπούλου καταλήγει: "Καμία “ανασύσταση” της Αριστεράς δεν θεωρώ απαραίτητη (ειδικά μέσω κινήσεων τύπου “58”) στην Ελλάδα σήμερα, επειδή απλά η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται αυτή την ιστορική στιγμή στα καλύτερα της! Η κίνηση των “58” θα κριθεί έτσι κι αλλιώς από το λαό με την ψήφο του. Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ."

 

Από την πλευρά της, η συντάκτρια του aixmi.gr αρνείται ότι παραποίησε τα λεγόμενα της κ. Τσαλιγοπούλου. 

και παρακάτω ακούστε σημερινή συνέντευξη της στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" 

"Τις τελευταίες μέρες έδωσα μια σειρά από συνεντεύξεις. Με κατάπληξη διαπίστωσα πως σε κάποιες από αυτές (στη δημοσιευμένη εκδοχή τους) υπήρξε πλήρης παραμόρφωση και στρέβλωση του νοήματος όσων είπα, καθώς και αποσπασματική χρήση κάποιων λεγομένων μου που χρησιμοποιήθηκαν ως “τσιτάτα”, αποκομμένα από τη συνολική μου απάντηση, άρα με στρεβλωμένο το αληθινό και πλήρες σκεπτικό τους. Έτσι γράφω αυτό το σημείωμα, που εξηγεί και αποσαφηνίζει τις αληθινές μου απόψεις και γνώμες για όσα ερωτήθηκα, κι αφήνω τους ακροατές μου να αναρωτηθούν αν οι παραποιήσεις οφείλονται στον “δαίμονα του τυπογραφείου ή....”

-Φυσικά δεν πιστεύω πως “μαζί τα φάγαμε”. Είπα πως έχουμε όλοι τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογούν, όμως η σημαντικότερη μας ενοχή (οφείλει να) είναι το γεγονός πως επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν για πολλά χρόνια όλοι εκείνοι που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάντια (και μας κουνούν κι από πάνω το δάχτυλο κατηγορώντας εμάς για τα δικά τους εγκλήματα), ενώ υπόσχονται να μας...σώσουν - οι ίδιοι ακριβώς που μας κατέστρεψαν.

-Θλίβομαι αφάνταστα για τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία των συμπατριωτών μου. Ντρέπομαι για την αδυναμία μας να βοηθήσουμε τους νέους μας και να συμπαρασταθούμε στους ηλικιωμένους, πονάω για το ξεπούλημα και τη δυσφήμιση της πατρίδας μου. Με εξοργίζει η σκληρότητα και ο κυνισμός απέναντι στους αδύναμους ενώ συνεχίζονται να προστατεύονται προνομιούχοι. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν, και πιστεύω πως σύντομα θα τα καταργήσει ο Ελληνικός λαός. Είπα πως (και για μας τους καλλιτέχνες) η Κρίση μπορεί να αφήσει πίσω της κάτι καλό - το να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον, σε όλα τα επίπεδα (πολιτική, κοινωνία, δημόσια κι ιδιωτική ζωή).

-Καμία “ανασύσταση” της Αριστεράς δεν θεωρώ απαραίτητη (ειδικά μέσω κινήσεων τύπου “58”) στην Ελλάδα σήμερα, επειδή απλά η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται αυτή την ιστορική στιγμή στα καλύτερα της! Η κίνηση των “58” θα κριθεί έτσι κι αλλιώς από το λαό με την ψήφο του. Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ."

Ηχητικό απόσπασμα από σημερινή συνέντευξη της τραγουδίστριας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" 

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)