to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 18.12.2012

Κοινωνία

Αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας κατέθεσε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

"Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω δεν μπορώ να ζήσω σε κελί", αναφέρει στην αίτηση του.


Απολογούνται από το πρωί οι τρεις συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην στελέχη της διοίκησης της Proton Bank ενώπιον της 2ης Ειδικής ανακρίτριας προς την οποία νωρίτερα σήμερα ο κρατούμενος επιχειρηματίας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος προβλήματα υγείας.


Ο Λαυρεντιάδης, που χθες μεταφέρθηκε από τον Ευαγγελισμό στις φυλακές Κορυδαλλού, υποστηρίζει στην αίτηση του ότι τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή του στο κελί.


Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα το 2010 σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη, αρνούνται σύμφωνα με πληροφορίες όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν γνώση των ενεργειών του επιχειρηματία και κυρίως για την σύνδεση του επιχειρηματία με τις εταιρείες που χρηματοδότησε η Τράπεζα.


Για έναν εκ των κατηγορουμένων, επιφανή καθηγητή Οικονομίας, απέστειλαν επιστολή στην ανακρίτρια 13 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, και ένας καθηγητής στο ΜΙΤ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Οι καθηγητές εκφράζουν την έκπληξή τους για την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφός τους και την ελπίδα τους ότι θα απεμπλακεί σύντομα από την υπόθεση.


Ο κατηγορούμενος καθηγητής, που παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια, φέρεται να υποστηρίζει ότι παρέμενε στο ΔΣ της τράπεζας επί τετράμηνο και ότι αποχώρησε όταν διαφώνησε με τις πρακτικές του επιχειρηματία, βασικού μετόχου τότε της Proton Bank. Ο καθηγητής σύμφωνα με πληροφορίες τονίζει στην δικαστική λειτουργό ότι δεν αποτελούσε μέλος του περιβάλλοντος Λαυρεντιάδη και ούτε συνέπραξε ούτε μεθόδευσε με άλλο μέλος της Διοίκησης την άντληση κεφαλαίων από την τράπεζα προς εξυπηρέτηση συμφερόντων του βασικού μετόχου της. Υποστηρίζει επίσης ότι δεν γνώριζε ότι ήταν εικονικές οι συμβάσεις πιστοδότησης εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη και ότι αποχώρησε από το ΔΣ λόγω μη εκπλήρωσης εκ μέρους του επιχειρηματία βασικών του δεσμεύσεων ως προς τον τρόπο διοίκησης και την κεφαλαιακή κάλυψη της τράπεζας. Φέρεται μάλιστα να διευκρινίζει ότι ο Λαυρεντιάδης δεν κατέβαλε, όπως είχε δεσμευτεί, ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και αντίθετα κατά παράβαση όρων της Τράπεζας της Ελλάδος ο επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε ανάληψη 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό.


Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια η στενή συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, στέλεχος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας η οποία παραδόθηκε χθες καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης.


Για την υπόθεση είναι καταζητούμενος ο επιχειρηματίας που είχε δραστηριοποιηθεί στον χώρο των ΜΜΕ, συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης.



Πηγή: news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)