to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 26.03.2018

Οικονομία

Αίτημα προς την ΤτΕ για να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου

Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, ζήτησαν από την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) τα στοιχεία όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσαν ή και ακόμα διατηρούν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ακόμη 12 πρόσωπα και τρεις εταιρείες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου, οι οποίοι χειρίζονται δικογραφίες με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό, απέστειλαν αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας τα στοιχεία όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσαν ή και ακόμα διατηρούν από το 1998 έως σήμερα σε ελληνικές τράπεζες ο Γ. Παπαντωνίου, αλλά και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και ακόμη 12 πρόσωπα και τρεις εταιρείες.

Ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του δικάστηκαν ερήμην τον Ιούλιο του 2017 για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης  που είχαν υποβάλει για το έτος 2010. Η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος τους, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, όταν εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ» ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό Σ. Κουράκου.

Το Πενταμελές Εφετείο είχε επιβάλει τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με την τιμή εξαγοράς να είναι δέκα ευρώ ημερησίως, ενώ τους είχε επιβληθεί και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Το ζευγάρι αναμένεται να καταβάλει συνολικά περίπου 100.000 ευρώ, προκειμένου να μείνουν εκτός φυλακής. Είχε αποφασιστεί η δήμευση περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού και συγκεκριμένα η επικαρπία του σπιτιού της Κηφισιάς που ανήκει στον γιο τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)