to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 23.10.2020

Πολιτική

Στο Ευρωκοινοβούλιο το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας Λαγού

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε ογκώδη φάκελο προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - Οδηγούνται στις φυλακές οι άλλοι 37 καταδικασθέντες


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε ογκώδη φάκελο προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητεί από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ευρωβουλευτή Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή, αφού η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έγγραφα που απαιτούνται μαζί με το αίτημα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννης Μωραϊτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Παραζάλη στη ΝΔ για την φυγή Παππά - Μπλέκει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Στάζι!

Στις φυλακές οι υπόλοιποι

Το δρόμο για τη φυλακή έχουν πάρει οι χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και το απόγευμα της Παρασκευής αναχώρησαν δύο βαν από την ΓΑΔΑ με τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν μεταφέρει την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Μένει να δούμε αν θα πρόκειται για ανάλογα κελιά-σουίτες στα οποία είχαν φυλακιστεί το 2013 οι χρυσαυγίτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)