to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:56 | 01.07.2013

Κοινωνία

Αιτία πολέμου οι απολύσεις των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ


Ούτε ένας λιγότερος!

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα από τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίουπροβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων. Η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών στη Βουλή.

 ΟΙ ΣΥΝΕΚ εκτιμούν ότι το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, με τις ακραία αρνητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για το κλάδο να οξύνονται καθημερινά, διαφέρει ριζικά από όλα τα προηγούμενα.

Η δικομματική πλέον συγκυβέρνηση εκτάκτων αποφάσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις μνημονιακές αντικοινωνικές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει σκοπεύει να θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα η/και να απολύσει χιλιάδες συναδέλφους-σες μας.

Για μας όμως οι εργαζόμενοι δεν είναι απλοί αριθμοί, όπως είναι για τους ανάλγητους λογιστές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Στα πλαίσια αυτά προτείναμε ήδη με το ξεκίνημα της διεξαγωγής του συνεδρίου μας να αλλάξουμε με συλλογική απόφαση την ημερήσια διάταξη.

Έπρεπε κατά την εκτίμησή μας να προηγηθεί την  Κυριακή η αναγκαία συζήτηση για τις επερχόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις, για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, το κλείσιμο σχολείων  και τις πλασματικές υπεραριθμίες  και να ακολουθήσει στη συνέχεια ο προβλεπόμενος από το πρόγραμμα του Συνεδρίου Έλεγχος Πεπραγμένων του απερχόμενου ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα, το πρόταγμα και την ουσία αυτού του συνεδρίου τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσονται από τη Δευτέρα πανελλαδικά οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ  ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν στηρίχτηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες επέμειναν στο τυπικό πρόγραμμα του  16ου Συνεδρίου.

Είναι προφανές όμως ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απειλούνται αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι-σες, θα ήθελαν οι σύνεδροι ΟΜΟΦΩΝΑ, παρακάμπτοντας την τυπική διαδικασία να πάρουν έγκαιρα ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που θα  προτείνει άμεσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης ενάντια σε όσους εκτελώντας «συμβόλαια θανάτου» διαλύουν τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων.

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ θέτουν τη σημερινή εξέλιξη στην κρίση των συναδέλφων.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται.

Καλούμε τους συναδέλφους όλων των ΕΛΜΕ της Αττικής αλλά και των κοντινών περιοχών, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους διδασκαλικούς συλλόγους να  συμμετέχουν στην άμεση αναγκαία αγωνιστική  απάντηση του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 11.ΟΟ ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

 ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)