to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 29.06.2017

Πολιτική

Αισιόδοξος ότι θα λυθεί το ζήτημα με τη δίωξη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και θα εκταμιευθεί η δόση ο Ντομπρόβσκις

Διεργασίες για να προχωρήσουν οι διαδικασίες...


Την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα με τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εκταμιευθεί εγκαίρως η επόμενη δόση στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο», είπε επίσης.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη συμφωνία Ελλάδας και θεσμών στο τελευταίο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να διευθετήσει το θέμα που έχει προκύψει με τρεις εμπειρογνώμονες που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.

Η δίωξη ασκήθηκε το 2015, από την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου,  και η έρευνα αφορά το κατά πόσο επωφελής ήταν η αξιοποίηση 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Άμεσα η ελληνική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά».

Στο μεταξύ, σήμερα στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euroworking Group, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Η τελική τυπική έγκριση της εκταμίευσης αναμένεται να δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)